Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

U SAD se prvi put glasa putem aplikacije

U SAD se prvi put glasa putem aplikacije
01.02.2020. god.
Dok u mnogim zemljama širom sveta ljudi i dalje glasaju na izborima kao i pre pedeset godina, SAD se spremaju za glasanje - aplikacijama na smartfonima.
 
Naime, izbori za Predsednika SAD 2020 će biti prvi na kojima će moći da se glasa aplikacijom. Guverner Zapadne Virdžinije je doneo odluku da se omogući glasanje putem sigurne aplikacije Voatz, a nema sumnje da će mnoge savezne države pratiti ovu odluku.
 
U SAD uslove glasanja na 'lokalu' određuje lokalna administracija, te je u prošlosti bilo i slučajeva da se koriste različite mašine za glasanje i softver za brojanje, što je usporavalo izborni proces, i dovodilo do sumnji u ishod glasanja na mnogim biračkim mestima.
 
Ivan Trajković 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija ne isključuje mogućnost izlaska iz Sporazuma o otvorenom nebu, ako druge države-potpisnice sporazuma ne budu ispunjavale svoje obaveze, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.


Narodna banka Srbije povećala je u oktobru projekciju rasta BDP-a za ovu godinu sa minus 1,5 odsto na minus jedan odsto. NBS,

Predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom o radu ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu i narednim koracima za pružanje humanitarne pomoći...


Rusija je spremna da ostane u Sporazumu o otvorenom nebu samo ako će ga ostali učesnici primenjivati, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Spremni smo da nastavimo da sarađujemo...

Zapad više nije u stanju da sam upravlja svetom, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Grupa G20 odražava shvatanje, uključujući i naših zapadnih partnera, da više ne uspevaju sami...Ostale novosti iz rubrike »