Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Pentagon: Pratimo sve što rade Rusi i prema tome se ozbiljno odnosimo

Pentagon: Pratimo sve što rade Rusi i prema tome se ozbiljno odnosimo
08.12.2019. god.


Šef Pentagona Mark Esper izjavio je da Sjedinjene Američke Države zaostaju za Rusijom na planu hipersoničnog naoružanja.

Dok je nastupao u Kaliforniji, Esperu je bilo postavljeno pitanje: „Brinu li vas ruske hipersonične rakete?“ 

„Pre nekoliko godina mi smo bili napravili pauzu u radu na takvim tehnologijama. Dotad smo nesumnjivo bili lider u toj oblasti. Sada smo, međutim, u ulozi onoga koji mora da sustiže. Zato ulažemo svaki dolar, koji možemo, da ponovo steknemo garantovanu prednost i u hipersoničnom naoružanju“.

Esper je dodao da ga brine što neka najnovija ruska oružja nisu obuhvaćena sporazumom START-3 koji ograničava strateško ofganzivno naoružanje.


„Zabrinjava me što Rusija pokušava da dođe do različitog strateškog oružja koje izlazi izvan okvira sporazuma kakav je danas. To rusko naoružanje nije ni uzeto u obzir ni provereno“.Šef Pentagona je ponovo optužio Moskvu da je kršila Sporazum o raketama srednjeg i malog dometa i dodao:


„Zato Rusi, što se tiče raketa srednjeg dometa, danas imaju mogućnosti koje mi nemamo. Mi pomno pratimo sve što rade Rusi i prema tome se ozbiljno odnosimo“.


Esper je u avgustu tražio da u novi sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju obavezno budu uključena sva najnovija ruska ofanzivna oružja.


Iz Moskve je stigao nagoveštaj da bi mogla pristati da se to odnosi na hipersoničnu raketu „Kinžal“. Nije jasno šta bi mogla tražiti da učine Amerikanci zauzvrat.


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iz Kine je stigao novi virus ali ovog puta - za računare.  


Ukidanje kontrole ruske vojske nad skladištima municije u Pridnjestrovlju preti ozbiljnim incidentima, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka Ministarskog saveta ODKB-a. Podsetio

Moramo da razvijemo sopstvene mehanizme plaćanja, nezavisne od Zapada, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući pretnje da će Belorusija biti isključe iz sistema SVIFT. &


Mandatar Zdravko Krivokapić sutra će u crnogorskom parlamentu obrazložiti program i personalni sastav nove Vlade, prenosi RTCG

Od petka, 4. decembra, stupaju na snagu nove mere – ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati...


Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 22.837 osoba, od kojih je 7.999 nalaza pozitivno na koronavirus.


Ostale novosti iz rubrike »