BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Wikipedia pokrenula svoju društvenu mrežu

Wikipedia pokrenula svoju društvenu mrežu
19.11.2019. god.
Ako su vam dosadile slike mačaka i lažne vesti na Fejsbuku, kao i "poplava" selfija na Instagramu, Imamo dobre vesti za vas: najveća besplatna enciklopedija Vikipedia je pokrenula svoju društvenu mrežu.
 
Nazvana jednostavno WT:Social, ova mreža ima izgled sličan Facebooku, ali se uvek prikazuju najnovije objave, i nema reklama. Za razliku od Facebooka, korisnici prate "teme interesovanja" kao i SubWiki tekstove.
 
Do sada je aktivno oko 160 hiljada korisnika, ali se za sada novi korisnici stavljaju na listu čekanja. U slučaju male donacije, odmah postajete član nove društvene mreže. Wikipedia planira da finansira rad mreže samo od donacija, i kaže da nikada neće biti reklama.
 
Ivan Trajković
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Od suda u Kaliforniji zatraženo je da prisili "Gugl" da ukloni "Telegram" iz svoje prodavnice "Plej stor", zbog tvrdnji da se aplikacija koristi za podsticanje nasilja. Pravni izazov odražava...

Odnosi Moskve i Teherana neće zavisiti od "hirova" Sjedinjenih Američkih Država koje pokušavaju da naruše partnerstvo dve zemlje uvođenjem nelegalnih sankcija, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


Ako Sjedinjene Američke Države ukinu sankcije Iranu, Teheran će se vratiti primeni nuklearnog sporazuma (JCPOA) i dodatnom protokolu sa Međunarodnom agencijom za nuklearnu energiju (IAEA)

Rusija se nada da će se Sjedinjene Američke Države vratiti Zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu (JCPOA) o iranskom nuklearnom programu, što je uslov da Iran izvrši obaveze, rekao je ministar...


Moskva i Teheran zainteresovani su za potpuno obnavljanje nuklearnog sporazuma između Irana i drugih učesnika, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Danas je jedna od najvažnijih tema zadatak spasavanj...


Ostale novosti iz rubrike »