booking.com
Početna stranica > Novosti

Moskva predala Kijevu zaplenjene brodove

Moskva predala Kijevu zaplenjene brodove
18.11.2019. god.


Moskva je u ponedeljak predala ukrajinskoj strani tri broda ukrajinske mornarice, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Naglašava se da su oni materijalni dokazi ilegalnog prelaska državne granice.

"Njihova predaja ukrajinskoj strani postalo je moguće zbog činjenice da su ruske nadležne vlasti izvršile potrebne istražne radnje, a njihovo prisustvo na teritoriji Ruske Federacije nije potrebno ", saopštilo je Ministarstvo.

Iz diplomatskog odeljenja su takođe primetili da "ruska strana namerava da nastavi oštro suzbijati bilo kakve provokacije na svojim granicama".

"Postupci kijevskih vlasti, koje su naredile svojim trupama da sprovedu provokativne akcije, zločin je ne samo protiv suvereniteta Ruske Federacije, već i protiv ukrajinskih državljana koji su namerno ugroženi", dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tri broda ukrajinske mornarice „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“ 25. novembra su bez dozvole ušla u teritorijalne vode Rusije i izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su nakon hica upozorenja zadržana i kasnije prevezena do luke u Kerču.
 


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Press-služba pograničnogo upravleniя FSB RF po Respublike Krыm/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, razgovarao je sa ambasadorom SAD u Srbiji NJ.E. Entonijem Godfrijem, koji prvi put boravi u zvaničnoj poseti jugu Srbije. „Na sastanku smo...


Predsednik Vladimir Putin je odobrio novu vladu nakon ostavke prethodnog kabineta nazivajući je uravnoteženom. Iako je došlo do značajnih rekonstrukcija, ministri odbrane, spoljnih poslova i finansija zadržali su svoje...

Izaslanik Severne Koreje u Ženevi je upozorio da je denuklearizacija zemlje nemoguća ako SAD zadrže svoju „neprijateljsku politiku“, prisiljavajući Pjongjang da traži „novi put“ od obustavljenih bilateralnih razgovor


Širom Rusije i ove godine vernici su razbijali led na rekama i jezerima kako bi se za Bogojavljenje ritualno okupali u ledenoj vodi. Ove hrabre lepotice se nisu uplašile...


  Moskva ne smatra ispravnim da se dovodi u pitanje posvećenost Irana Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja, izjavio je za RIA Novosti zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.


Ostale novosti iz rubrike »