Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Moskva predala Kijevu zaplenjene brodove

Moskva predala Kijevu zaplenjene brodove
18.11.2019. god.


Moskva je u ponedeljak predala ukrajinskoj strani tri broda ukrajinske mornarice, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Naglašava se da su oni materijalni dokazi ilegalnog prelaska državne granice.

"Njihova predaja ukrajinskoj strani postalo je moguće zbog činjenice da su ruske nadležne vlasti izvršile potrebne istražne radnje, a njihovo prisustvo na teritoriji Ruske Federacije nije potrebno ", saopštilo je Ministarstvo.

Iz diplomatskog odeljenja su takođe primetili da "ruska strana namerava da nastavi oštro suzbijati bilo kakve provokacije na svojim granicama".

"Postupci kijevskih vlasti, koje su naredile svojim trupama da sprovedu provokativne akcije, zločin je ne samo protiv suvereniteta Ruske Federacije, već i protiv ukrajinskih državljana koji su namerno ugroženi", dodaje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tri broda ukrajinske mornarice „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“ 25. novembra su bez dozvole ušla u teritorijalne vode Rusije i izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su nakon hica upozorenja zadržana i kasnije prevezena do luke u Kerču.
 


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Press-služba pograničnogo upravleniя FSB RF po Respublike Krыm/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Peking je negirao izveštaje da su zvaničnici više puta upozoravali da će uhapsiti američke građane kao odgovor na pritvaranje kineskih naučnika u SAD-u, kritikujući Vašington zbog "represije" nad kineskim...


Predsednik Vladimir Putin smatra da su UN „bezalternativna“ globalna struktura, te da se zalaže za jačanje njihove koordinacione uloge. Šef države obratio se pozdravnim govorom učesnicima svečanosti posvećene 75....

Druga najveća ekonomija na svetu ubrzala je oporavak u trećem kvartalu, porastavši za 4,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju novi podaci Nacionalnog zavoda za statistiku Kine...


Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov je odgovarao na pitanja nekoliko glavnih ruskih radio stanica. U intervjuu koji je trajao skoro dva sata, šef Ministarstva spoljnih poslova dotakao se...

Jermenski premijer Nikol Pašinjan smatra da se bitke na liniji razvajanja u Nagorno-Karabahu vode za njegov status koji rat može da reši.


Jerevan će priznati nezavisnost Nagorno-Karabaha ako postane jasno da Baku, koji podržava Turska, ne krene putem pregovora, izjavio je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan.


Ostale novosti iz rubrike »