Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: EU bi se trebala bojati džihadista koje podržava u Siriji, a ne izbeglica - Asad

RT: EU bi se trebala bojati džihadista koje podržava u Siriji, a ne izbeglica - Asad
09.11.2019. god.


U intervjuu za RT, sirijski predsednik Bašar Asad rekao je da je licemjerje za evropske zemlje da se boje da će Ankara poslati izbeglice u Evropu, ali da i dalje sponzorišu terorizam u Siriji.

Sirijski predsednik je ustvrdio da glavna briga za Evropu ne bi trebale biti sirijske izbeglice sa kojima sada turski predsednik Redžep Taip Erdogan preti da će ih pustiti u Evropu, već „stotine hiljada“ džihadista sa kojima je Evropa spojena.

Kako se možete bojati tih nekoliko miliona, većina ih je umerenih i ima malo terorista, dok te teroriste direktno podržavate u desetinama hiljada, a možda stotinama hiljada u Siriji i ne bojite se da će oni ići da se vrate u vašu zemlju?

Asad je da, iako može biti nekih ekstremista među onima koji su pobegli iz zemlje razorene ratom, većina izbeglica ne predstavlja nikakvu akutnu pretnju, za razliku od ojačanih džihadista koji mogu se mogu okrenuti protiv svojih pokrovitelja.

Recimo da je slanje tih Sirijaca i drugih izbeglica opasno, ali najopasnije za Evropu je podrška teroristima u Siriji, to je najopasniji deo.


Odnosi između Evrope i Turske idu u dva pravca - oni ga mrze, ali ga žele, rekao je Asad. Napomenuo je da iako EU „mrzi“ turskog lidera, evropske zemlje ne mogu osim da poslušaju šta ima da kaže.

Izvor: Vostok / RT

Zapravo, odnos između Erdogana i EU je dva načina: mrze ga, ali žele ga.


  • Izvor
  • Foto: © RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »