booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Prisiljen da koristi transrodne zamenice: Britanski doktor o presudi u kojoj se navodi da Biblija "nije u skladu s ljudskim dostojanstvom"

RT: Prisiljen da koristi transrodne zamenice: Britanski doktor o presudi u kojoj se navodi da Biblija
05.10.2019. god.


Britanski doktor je upozorio da je postavljen opasan presedan nakon što je sud presudio da je s pravom ostao bez posla zbog odbijanja upotrebe transrodnih zamenica i da se njegove hrišćanske vrednosti sukobljavaju sa onim iz britanskog društva.

Dr. Dejvid Mekkeret je otpušten s posla iz Odelenja za rad i penzije nakon što je rekao svom menadžeru da, u hipotetičkom scenariju, nikada neće "nazvati nijednog muškarca visokog dva metra s bradom - gospođom".


Slučaj je pokrenut pred sudom za zapošljavanje u Birmingemu, koji je u svojoj presudi naveo da vladino odelenje ima pravo da otpusti Mekkereta i da biblijskim uverenjima lekara nema mesta u britanskom društvu.


"Verovanje u Knjigu Postanka 1:27, nedostatak vere u transgenderizam i prigovor savesti transgenderizmu, po našoj proceni, nisu u skladu sa ljudskim dostojanstvom i sukobljavaju se sa osnovnim pravima drugih."

 
 
U razgovoru za RT, Mekkeret je rekao da presuda ima duboke i zabrinjavajuće posledice za slobodu govora i savesti u Velikoj Britaniji.

"Pitanje je ovde, da li mogu biti primoran da nešto učinim i da kažem što ide duboko protiv moje savesti."

 
On je rekao da presuda znači da "vam nije dozvoljeno da ne verujete maksimama transrodnih pokreta", dok su "osnovna" hrišćanska verovanja označena kao neprikladna za savremeni život.

Mekkeret planira da uloži žalbu na presudu.

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • Foto: © REUTERS/Carlos Barria / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ako ste ljubitelj filmova iz serijala Star Wars, sigurno ste se zapitali kako su napravljeni zvuci koje proizvode roboti, a naročito mali R2-D2. Odgovor je - ARP 2600.  


Veštačka inteligencija nije više samo  stvar naučnih istraživanja i kompjuterskih stručnjaka - sada Ai pomaže i u svakodnevnim aktivnostima. Nemački gigant u veletrgovini Otto koristi Ai algoritme da poboljša efikasnost....

Dan uoči praznika Svetog Save, prvog arhiepiskopa i prosvetitelja srbskog, vjerni narod Crne Gore, kao i prethodnih dana i nedjelja, pruža molitveni otpor nasilju nad Crkvom Hristovom od strane...


„Kakav je to grijeh protiv Crne Gore slikanje trobojke kralja Nikole, trobojka koja je državna zastava Francuske, Njemačke, Rusije i ne znam kojih sve država, nije samo Srbije?!. To...

"Naša planina je blagoslovena! Hvala svim učesnicima i mitropolitu Amfilohiju koji je dao blagoslov za ovu litiju. Mitropolit je inače podržao našu borbu za spas Sinjajevine na čemu smo...


  "Sinoć je u podgoričkom naslju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više grupa okupljenih građana a kojom prilikom su povrijeđena tri službenika Uprave policije a...


Ostale novosti iz rubrike »