Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: „Pssst... Nemojte nikome reći, ali sigurno ćemo“: Putin se našalio na pitanje da li Rusija planira da se meša u američke izbore

RT: „Pssst... Nemojte nikome reći, ali sigurno ćemo“: Putin se našalio na pitanje da li Rusija planira da se meša u američke izbore
03.10.2019. god.


Čini se da se Vladimir Putin toliko umorio od tvrdnji ruskog uplitanja u izbore da je „tajno“ rekao novinaru En-bi-sija da će Moskva sigurno uticati na izbore u SAD-u 2020. godine. "Priznanje" je ipak dato pred nasmejanom publikom.

Bliži se jesen 2020. godine, vreme kada će SAD birati svog predsednika i izgleda da još uvek nema umiranja "Rašngejta" u SAD-u. Tako je Kir Simons sa En-bi-sija, koji je došao u Moskvu na forum Energetska nedelje, pokušao da dobije neke informacije o ovom večnom pitanju.

„Da li će Rusija kao što je 
Roberta Miler [specijalni tužilac] naveo, pokušati da utiče na izbore 2020. godine u SAD-u?“, upitao je Simons, britanski novinar koji radi kao strani dopisnik za ovu američku novinsku kuću.

Putin je tada prekrio mikrofon rukom i šapnuo: "Reći ću vam u tajnosti: Da, sigurno ćemo to raditi ... da bi se svi nasmejali tamo glasno."

"Ali nemojte da kažete nikome, u redu?", dodao je predsednik, a gosti foruma su se nasmejali i aplaudirali. Upućujući ozbiljniji ton, Putin je rekao da Moskva ima dosta svojih problema dok takođe radi "na rešavanju unutrašnjih pitanja i to je naš glavni cilj".

Bilo da se zabavljaju ili to ne žele, Glas Amerike je kontaktirao Agenciju za sajber bezbednost i infrastrukturu za komentar.
 
„Imamo sve instrumente i snagu u našoj vladi koja se suprostavljala tome“, naglašava američka bezbednosna agencija, što je verovatno olakšanje za usijane glave u Vašingtonu.


Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Foto: © Ruptly/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Peking je negirao izveštaje da su zvaničnici više puta upozoravali da će uhapsiti američke građane kao odgovor na pritvaranje kineskih naučnika u SAD-u, kritikujući Vašington zbog "represije" nad kineskim...


Predsednik Vladimir Putin smatra da su UN „bezalternativna“ globalna struktura, te da se zalaže za jačanje njihove koordinacione uloge. Šef države obratio se pozdravnim govorom učesnicima svečanosti posvećene 75....

Druga najveća ekonomija na svetu ubrzala je oporavak u trećem kvartalu, porastavši za 4,9 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju novi podaci Nacionalnog zavoda za statistiku Kine...


Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov je odgovarao na pitanja nekoliko glavnih ruskih radio stanica. U intervjuu koji je trajao skoro dva sata, šef Ministarstva spoljnih poslova dotakao se...

Jermenski premijer Nikol Pašinjan smatra da se bitke na liniji razvajanja u Nagorno-Karabahu vode za njegov status koji rat može da reši.


Jerevan će priznati nezavisnost Nagorno-Karabaha ako postane jasno da Baku, koji podržava Turska, ne krene putem pregovora, izjavio je predsednik Jermenije Armen Sarkisjan.


Ostale novosti iz rubrike »