Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Moskva: SAD štite teroriste i snabdevaju ih svim potrebnim

Moskva: SAD štite teroriste i snabdevaju ih svim potrebnim
27.09.2019. god.


Uvođenjem novih sankcija koje sprečavaju isporuke goriva ruskim trupama u Siriji, Sjedinjene Američke Države pokušavaju da spreče potpuno uništavanje terorizma u ovoj zemlji, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Sada su maske potpuno spale – direktno se radi o nameri da se spreči potpuno iskorenjivanje terorista na sirijskom tlu“, naglašava se u saopštenju Ministarstva u vezi sa uvođenjem novih restriktivnih mera Vašingtona.
 
Rusko Ministarstvo dodaje da će se borba protiv terorističke pretnje u Siriji nastaviti, uprkos činjenici da se ekstremisti nalaze pod pokroviteljstvom Sjedinjenih Američkih Država i da one ilegalno okupiraju deo zemlje, sprečavajući okončanje sirijskog sukoba.

„Ruska strana je odavno sa zabrinutošću primećivala da Vašington štiti teroriste `Nusra fronta` i `Hejat tahrir el šam`, snabdeva ih svim potrebnim i pokušava da zaštiti od napada, iako su oni direktni naslednici `Al Kaide` i svuda priznati kao terorističke organizacije“, dodaje Moskva.
 
Uvodeći 2016. godine sankcije ruskoj kompaniji „Sovfraht“ koja je obezbeđivala isporuku goriva u Siriju i nakon toga blokiranjen značajnog iznosa njenih sredstava, američke vlasti su se pokrivale pozivanjem na želju da se izvrši pritisak na Rusiju u kontekstu Krima.
 
Ministarstvo spoljnih poslova je konstatovalo da su sankcije koje je američka administracija uvela u četvrtak postale 75. od momenta kada su Sjedinjene Američke Države počele da narušavaju odnose Moskve i Vašingtona 2011. godine.
 
„Od tada, američki inicijatori sankcionog pritiska na Rusiju nisu postigli nikakav rezultat. Ovaj put su, može se reći, nadmašili sebe u sopstvenoj bezobzirnosti“, zaključuje se u saopštenju.
 
Američka administracija u četvrtak je na crnu listu dodala pet brodova, jednu kompaniju i tri fizička lica za snabdevanje Sirije gorivom za oružane snage Rusije.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

 Beogradski konjički kamp baziran je na teoretskom i praktičnom delu, a predavači su priznati stručnjaci u konjičkom sportu.  Medju njima su savezni selektor za preponski sport Rajko Dokić, najtrofejniji džokej...


Kompanija NIS uručila je danas Domu zdravlja u Čačku donaciju od dva sanitetska vozila, koja sadrže svu neophodnu opremu za hitno zbrinjavanje pacijenata i beba. Sanitetska vozila obezbediće Domu...

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je u petak da Rusija i SAD pripreme formalni sporazum da se neće mešati u domaće agende i da potpišu sporazum o sprečavanju „incidenata...


Avion "mig 21" Vojske Srbije srušio se jutros oko 9.00 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 Đacima osnovnih škola “Jovan Jovanović Zmaj” u selu Raždaginja i “Rifat Burdžević Tršo” u selu Karajukića Bunari u opštini Sjenica, pripadnici Vojske Srbije darovali su knjige u izdanju Medija...


- Pripremajući se za vežbu „Sadejstvo 2020“, koja će se održati u oktobru na Pešteru, mi smo, ispunjavajući naređenje vrhovnog komandanta, pripremili sve naše letelice da mogu da gađaju....


Ostale novosti iz rubrike »