Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Tramp uveo iranskoj banci "najstrože" sankcije koje su ikada uvedene jednoj zemlji

RT: Tramp uveo iranskoj banci
20.09.2019. god.


Američki predsednik Donald Tramp je rekao novinarima da je naredio sankcije protiv iranske nacionalne banke nakon napada na naftne objekte Saudijske Arabije.

O novim sankcijama Tramp je saopštio u Beloj kući, gde je s australijskim premijerom Skotom Morisonom imao bilateralni sastanak.


Tramp nije odmah saopštio detalje o sankcijama, ali je napomenuo da su to najviše sankcije koje su ikada uvedene nekoj zemlji. Sankcije idu „pravo na vrh“, rekao je on.

Američki ministar finansija Stiven Mnučin je rekao da je su posljednje akcije protiv Teherana „vrlo velike“ i da utiču na posljednji izvor sredstava za Iran.


Sankcije dolaze nakon što je Vašington optužio Iran za napade tokom vikenda na saudijska naftna postrojenja - optužba koju je Teheran oštro demantovao. Tramp je u sredu rekao da je naredio Ministarstvu finansija da "znatno poveća" sankcije zemlji.

Izvor: Vostok / RT


  • Izvor
  • Teheran, foto: © Reuters / Nazanin Tabatabaee / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Azerbejdžan je više puta tokom sastanaka sa kopredsednicima Minske grupe OEBS-a zahtevao da se uvedu sankcije Jermeniju zbog vršenja pritiska na Jerevan u rešavanju pitanja sukoba u Karabahu, izjavio...

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da se u Karabahu poštuje primirje, „uprkos lokalnim provokacijama“. &


Državna služba za vanredne situacije Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske oružane snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo u karabaškom gradu Martuni.

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša je izjavio da treba razmišljati o novim merama protiv širenja koronavirusa.


Bajden: Rusija najveća pretnja u smislu podrivanja naše bezbednosti i saveza


Ostale novosti iz rubrike »