Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Počela rusko-srbska vojna vežba u Lenjingradskoj oblasti

Počela rusko-srbska vojna vežba u Lenjingradskoj oblasti
05.09.2019. god.


Rusko-srpske taktičke vežbe sa bojevim gađanjem započele su u Lenjingradskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Na vežbama učestvuju pripadnici mehanizovanog bataljona Vojske Republike Srbije i snage Zapadnog vojnog okruga, odnosno jedinica Krasnoselske motorizovane brigade, vazduhoplovne brigade, kao i inžinjerske jedinice. Ukupno učestvuje više od hiljadu vojnika i 200 jedinica vojne tehnike i specijalne opreme.

"U Lenjingradskoj oblasti, na poligonu Kirillovski, pokrenuta je zajednička rusko-srbska taktička vežba sa bojevim gađanjem, tokom koje će vojske dve zemlje razraditi pitanja interakcije tokom rada zajedničkog štaba, izvoditi izviđanje, odbranu i nanošenje štete uslovnom neprijatelju", navodi se u saopštenju.


Tokom taktičkih vežbi jedinice su marširale na određeno područje i odbile napad uslovnog neprijatelja pomoću sredstava PVO, bacača granata, teških mitraljeza, tenkova T-72B-3, samohodnih artiljerijskih sistema „Msta-S“, kao i višecevnih bacača raketa „Grad“.
  • Izvor
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ruska nacionalna avio-kompanija "Aeroflot" objavila je da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat.Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u Srbiji u poslednja 24 časa potvrđena 254 nova slučaja zaraze koronavirusom, na osnovu 8.768 testiranih uzoraka.

Pokušaji uplitanja u unutrašnje poslove Tajvana, koji Peking smatra svojom teritorijom, može skupo koštati SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine. Ministarstvo je posavetovalo američkog ministra zdravlja da se...


Potezi NATO-a u uslovima nedostatka dijaloga sa Rusijom stvaraju preduslove za rast potencijalnih sukoba, uključujući i na Baltiku, izjavio je u intervjuu za Sputnjik direktor Drugog evropskog odeljenja Ministarstva...


Ostale novosti iz rubrike »