Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Ako se sa Srbijom i Rusijom neće obeležiti početak Drugog svetskog rata, onda će morati sa onima koji su ga izazvali“

„Ako se sa Srbijom i Rusijom neće obeležiti početak Drugog svetskog rata, onda će morati sa onima koji su ga izazvali“
02.09.2019. god.

Upitan da prokomentariše nepozivanje Srbije i Rusije na obeležavanje godišnjice početka Drugog svetskog rata u Varšavi, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je to velika uvreda za žrtve, za 20 miliona poginulih sa prostora Sovjetskog Saveza, većinom Rusa i za milion Srba koji su u tom ratu ubijeni.

- Ovo je dnevna politika. Ovo je politika u svom najgorem obliku, kada ste u stanju da menjate istoriju zato što ste sa nekim u lošim odnosima. Potpuno je neshvatljivo da zemlja koja je mnogo stradala u Drugom svetskom ratu, kao što je Poljska, može na taj način da prezire žrtve svih drugih naroda - rekao je ministar Vulin.

On je podsetio da se u Drugom svetskom ratu znalo ko je pobednik, a ko poražen i da svi pokušaji revizije istorije ne mogu biti uspešni.

- Ako se sa Srbijom i Rusijom neće obeležiti početak Drugog svetskog rata, onda će morati da obeležavaju sa onima koji su Drugi svetski rat izazvali. Ako misle da je Poljskoj mesto sa silama koje su Drugi svetski rat izazvale, učinile najstrašnije zločine u istoriji čovečanstva, onda možemo samo da kažemo „Sami su izabrali svoju stranu sveta“, a Srbija nikada nije bila na pogrešnoj strani sveta. Ako veliki nešto mogu da nauče od nas, onda gledajte gde je Srbija i znajte da je sa te strane sveta i sloboda i dobro i pobeda - zaključio je ministar Vulin.


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Vašington je sastavio predlog za ukidanje sankcija Venecueli, saopštio je američki državni sekretar Majk Pompeo. Pompeo je sao

Pristupanje Severne Makedonije NATO-u neće ojačati bezbednost u regionu niti će biti od pomoći u borbi protiv novih izazova i pretnji, već će izazvati nove linije podele, ocenjeno je...


Remontovani tenkovi T-34 stigli su u Alabino kod Moskve, gde će biti održane pripreme za Paradu povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane od danas je jača za 95 pripadnika, kojima su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik te uprave brigadni general dr Uglješa Jovičić uručili...Ostale novosti iz rubrike »