Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Erdogan: Teroristička organizacija se sakrila iza leđa SAD-a

Erdogan: Teroristička organizacija se sakrila iza leđa SAD-a
02.09.2019. god.


Turska namerava da pristupi realizaciji sopstvenog plana na istoku Eufrata u Siriji, ukoliko u narednih nekoliko sedmica ne uspe da se dogovori sa SAD o kontroli turskih vojnika u tom regionu, izjavio je predsednik Turske Redžep Taip Erdogan.


„Ukoliko ne postignemo dogovor, realizovaćemo sopstveni plan. Ponestalo nam je i vremena i strpljenja. Niko ne može da nas laže, ni da koristi DAEŠ kao izgovor. To što se ta teroristička organizacija, koju smo praktično uništili, sakrila iza leđa našeg saveznika (SAD), to je poseban problem“, rekao je on.

Pritom, on je rekao da Turska nema nikakvu nameru da izlazi iz NATO, ni da odustaje od svojih dosadašnjih saveznika.

Nešto ranije su Ankara i Vašington postigli dogovor o stvaranju koordinacionog centra za zajedničke operacije u zoni bezbednosti na severu Sirije, istočno od reke Eufrat.

Zvanični Damask ze kategorički usprotivio tom sporazumu, jer prema mišljenju sirijskih vlasti, to nije u skladu sa očuvanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije i nije u skladu sa međunarodnim pravom.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jelena Žarić Kovačević, narodna poslanica u Skupštini Srbije, otvoriće ovogodišnju konferenciju „Neka bolja budućnost“, čiji je cilj podrška mladim talentima.  Jelena Žarić Kovačević je i do sada kroz svoje aktivnosti...


„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve


Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.Ostale novosti iz rubrike »