Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 22.08.

23.08.2019. god.

  


Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 22.08.


Sirijska vojska oslobodila grad Han Šeihun od terorista
 - Sirijska armija podigla je državnu zastavu nad gradom Han Šeihunom, najvećim uporištem terorista u provinciji Idlib, prenose RIA Novosti.

Trenutno se vrši operacija čišćenja.Han Šeihun, foto: © RIA Novosti

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije je saopštilo da je vojska otvorila humanitarni koridor za civile koji žele da napuste deo provincije Idlib koji je pod kontrolom terorista.

Ranije je saopšteno da je sirijska vpojska uspela da zauzme ključne položaje oko njega i preseče glavne puteve snabdevanja terorista.


Han Šeihun, foto: © RIA Novosti


U sredu, 21. avgusta, teroristi su opkoljeni i poraženi na severu provincije Hama, južno od Hana Šeihuna. Prsten oko gradova Latman, Kafr Zeita, Latmin i Murik zatvoren je nakon što su se sirijske snage spojile sa jedinicama iz Sukaika severno od Han Šeihuna.


Han Šeihun, foto: © RIA Novosti

Situacija u zoni deeskalacije u Idlibu eskalirala je 5. avgusta, kada su militanti prekršili primirje i napali položaje sirijske vojske na severu provincije Hama.


Han Šeihun, foto: © RIA Novosti

Tada je sirijska vojska pokrenula napad na Han Šeihun, a 19. avgusta je izvela vazdušni napad na turski vojni konvoj koji je prešao granicu sa Sirijom i pošao prema Han Šeihunu.


Han Šeihun, foto: © RIA Novosti

Komentirajući incident, sirijski predsednik Bašar al Asad na sastanku s ruskom parlamentarnom delegacijom je izjavio da su borbe u pokrajini Idlib pokazale neograničenu podršku terorističkim grupama od strane Turske.


Pregled političkih i drugih vesti za 22
.08. 
 
  
  

 Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -

OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Siriji po danima 


   • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »