booking.com
Početna stranica > Novosti

Sud u Ukrajini naložio pokretanje krivičnog postupka protiv Porošenka i Klimkina

Sud u Ukrajini naložio pokretanje krivičnog postupka protiv Porošenka i Klimkina
21.08.2019. god.


Solomenski okružni sud u Ukrajini naložio je Nacionalnom birou za borbu protiv korupcije (NABU) da pokrene krivični postupak protiv bivšeg predsednika Petra Porošenka i ukrajinskog ministra spoljnih poslova Pavela Klimkina.

Oni se sumnjiče za zloupotrebu vlasti i službenog položaja, ali se detalji ne otkrivaju.

U sudskim materijalima se navodi da je tužbu pokrenuo državljanin Ukrajine koji 15. jula obratio NABU, ali da slučaj nije otvoren. S druge strane, sud je odobrio krivičnu istragu.

Protiv Porošenka i drugih visokopozicioniranih državnih službenika pokrenuto je 11 krivičnih slučajeva.


Sam Porošenko, govoreći na kongresu Stranke za evropska pitanja, rekao je da je odgovoran ukrajinskom narodu i da se ne boji istrage. 


  • Izvor
  • foto: CC BY 4.0 / Administraciя Prezidenta Ukrainы / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, biće predstavljena zbirka pesama "Večita glad" Gordane Dimitrijević.   Tema zbirke pesama je ljubav, u svim njenim oblicimU čast 75. godišnjice oslobađanja Beograda od biće priređena počasna paljba u na Poklonnoj gori, navodi se u saopštenju na internet stranici gradonačelnika i administracije grada.

Nacisti su napali Jugoslaviju 6. aprila 1941. godine. Nemačke trupe ušle su Zagreb 10. aprila, a u Beograd 12. aprila. 17. aprila potpisan je sporazum o primirju. U stvari,...


Beogradskom operacijom okončana 1.287 dana duga nemačka okupacija


Ostale novosti iz rubrike »