booking.com
Početna stranica > Novosti

Poljska predložila je metod vojnog „obuzdavanja Rusije“

Poljska predložila je metod vojnog „obuzdavanja Rusije“
17.08.2019. god.


Smeštanjem američkih trupa u Poljsku biće bolje "obuzdavanje Rusije", nego ako budu upućene u zapadnu Evropu, izjavio je poljski ministar spoljnih poslova Jacek Čaputovič.

"Prisustvo američkih trupa u Poljskoj igra veoma važnu, odvraćajuću ulogu, mnogo važniju od njihove stalne prisutnosti na Zapadu. Rusija će razmisliti dva puta pre nego što pribegne vojnim sredstvima ako primeti prisustvo međunarodnih trupa u Poljskoj, posebno američkih", rekao je Šef Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Polsat.

Ministar je takođe izrazio nadu da će tokom predstojeće posete predsednika SAD-a Donalda Trampa Poljskoj, biti precizirani planovi premeštanja američkih snaga u istočnu Evropu.

Početkom leta, Vašington i Varšava dogovorili su se da će na poljsku teritoriju razmestiti američke izviđačke bespilotne letelice MK-9. Sjedinjene Američke Države takođe su objavile nameru da povećaju broj svojih snaga za hiljadu ljudi sa sadašnjih 4,5 hiljada, koje su deo američke oklopne brigade i multinacionalne bataljonske grupe.


U Nemačkoj se nalazi većina američkih snaga raspoređenih u Evropi - ukupno 35 hiljada. Pored njih tiu se nalazi i 17 hiljada američkih i 12 hiljada nemačkih civila koji su zaposleni u američkim oružanim snagama.


  • Izvor
  • foto: wikipedia.org / Fot. Kancelaria Premiera / Public Domain/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Koliko je stajling bitan za jednu voditeljku?   Jako je bitno kakav utisak ostavljaš na ljude koji te gledaju na televiziji. Za mene je jako važno da budem obučena moderno i...


Jedinice sirijske vojske nastavile su sa prodiranjem u teritorije koje su ranije bile pod kontrolom kurdskih snaga i zauzimanjem novih položaja u naseljima i gradovima u oblasti Tal Tamr...


Postoji rizik od ponovnog preporoda "Islamske države" u Siriji, a invazija Turske na severoistoku zemlja je krivac za to, saopštila je za Boutaina Šaban, politički savetnik sirijskog predsednika Bašara...

Pravljenje ruskog nadzvučnog putničkog aviona: Prvi let će obaviti modifikovani MiG-29Ostale novosti iz rubrike »