Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

NIS I MASTERCARD UVELI NOVU USLUGU ZA POTROŠAČE

NIS I MASTERCARD UVELI NOVU USLUGU ZA POTROŠAČE
24.07.2019. god.
Mogućnost podizanja gotovine uz Mastercard karticu na benzinskim stanicama NIS


Kompanija NIS, u saradnji sa kompanijom Mastercard, uvela je na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama jedinstvenu uslugu podizanja gotovine sa bankovnog računa,  čime je NIS postao pionir u uvođenju ove vrste bankarske usluge na domaćem tržištu.
Usluga podizanja gotovine prilikom plaćanja Mastercard karticom koja je od sada dostupna u okviru najveće maloprodajne mreže naftnih derivata u Srbiji predstavlja novi nivo pogodnosti koji potrošačima omogućava da u samo jednoj transakciji obave kupovinu u bilo kojoj vrednosti i istovremeno podignu gotovinu sa svog bankovnog računa u iznosu i do 5.000 dinara. Na ovaj način korisnicima se pruža jedinstvena mogućnost da podignu gotov novac bez odlaska na bankomat, čime se postiže značajna ušteda vremena. Dodatno, ova jedinstvena usluga koja je dostupna potrošačima na više od 315 NIS Petrol i  GAZPROM benzinskih stanica širom Srbije i koje su raspoređene na svim važnim putnim pravcima, kako u gradovima tako i u selima, predstavlja dodatni benefit za stanovništvo u sredinama u kojima ne postoji razvijena mreža bankomata.   

„Kao kompanija kojoj su potrošači na prvom mestu NIS kontinuirano nastoji da unapredi kvalitet svojih proizvoda i usluga. Uvođenjem opcije podizanja gotovine prilikom plaćanja na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama učinili smo još jedan korak u pravcu modernizacije. Zadovoljstvo nam je što smo pri uvođenju ove usluge ostvarili partnerstvo sa renomiranom kompanijom poput Mastercard“, rekao je Pavel Kandalincev, direktor Direkcije za maloprodaju NIS-a, povodom uvođenja ove usluge.

Bojan Pavlović, direktor Sektora za direktne kanale AIK banke, foto: NIS

„Kao tehnološka kompanija, trudimo se da zajedno sa našim partnerima razvijamo usluge koje će uštedeti vreme i olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika. Usluga podizanja gotovine uz kupovinu Mastercard karticom predstavlja komforno rešenje i mogućnost da se dve operacije obave odjednom i na taj način štedi vreme u potrazi za bankomatima ili za odlazak u banku. Važan element finansijske edukacije je i razvoj novih proizvoda i usluga. Osim što omogućava dostupnost gotovine na lokacijama gde nema bankomata, ova nova funkcionalnost doprinosi opštem razvoju elektronskih plaćanja u Srbiji“, izjavila je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, foto: NIS


Bojan Pavlović, direktor Sektora za direktne kanale AIK banke, koja je implementirala ovu vrstu transakcije, zahvalio je partnerima, NIS i Mastercard,   na uspešnoj saradnji u realizaciji ovog projekta:
 
„Kao banka koja uvek teži inovativnim servisima smatramo da ova usluga doprinosi širenju lepeze naših proizvoda i želimo da poručimo da ćemo i u budućnosti nastaviti da izlazimo sa ovakvim inovativnim servisima, u partnerstvu sa tehnološkim kompanijama kao što je Mastercard, kao i sa najvećom kompanijom na domaćem tržištu, kompanijom NIS“,  istakao je Pavlović.  

Osim što predstavlja dodatni način za podizanje gotovine, ova metoda plaćanja, u svetu poznata i kao «purchase with cash back», obezbeđuje da potrošači u Srbiji od sada na brz, efikasan i siguran način obave dve stvari odjednom - kupovinu  na bilo kojoj benzinskoj stanici NIS-a i podignu gotovinu koristeći Mastercard karticu izdatu od strane bilo koje banke. Budući da se usluga tretira kao standardno plaćanje, potrošač autorizuje transakciju PIN kodom, te je u potpunosti može pratiti na svom računu što predstavlja dodatni element finansijske sigurnosti za korisnike.


  • Izvor
  • foto: © NIS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov upozorio je na raketnu trku u naoružanju u Evropi.


Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak raketne probe nove rakete sistema za protivraketnu odbranu na poligonu Sari-Šagan u Kazahstanu. U saopštenju se navodi da je lansiranje bilo uspešno i da...

Ruska kosmička korporacija „Roskosmos“ počeće 2021. godine sa primenom programa „Sfera“, koji predviđa stvaranje satelitske grupe od više od 600 kosmičkih objekata, saopštio je direktor korporacije Dmitrij Rogozin


Bezbednost u Evropi ne može se garantovati bez uspostavljanja poverenja u odnosima sa Rusijom, rekao je predsednik Francuske Emanuel Makro nakon sastanka sa premijerom Estonije Jurijem Ratasom u Parizu. ...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom RV i PVO general-majorom Duškom Žarkovićem, obišao je 204. vazduhoplovnu brigadu na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.


Na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije izabrana je nova Vlada, a za premijerku je izabrana Ana Brnabić.   Za mini


Ostale novosti iz rubrike »