Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Peking: Vojna strategija SAD-a ugrožava međunarodnu globalnu stabilnost

Peking: Vojna strategija SAD-a ugrožava međunarodnu globalnu stabilnost
24.07.2019. god.


Vojna strategija SAD ugrožava međunarodnu globalnu stabilnost i dovodi do drastičnog povećanja vojnih budžeta, navodi se u Beloj knjizi koju je objavio Državni savet Kine.


Politika nacionalne odbrane SAD i njihova vojna strategija dovele su do povećanja nuklearnog i raketnog potencijala drugih velikih igrača.

Kina je istakla i da je međunarodni režim neširenja nuklearnog potencijala kompromitovan dvostrukim standardima i da se suočava sa novim pretnjama.

Kada se govori o kineskim nuklearnim potencijalima, u Beloj knjizi se navodi da će ta država svoj održavati na minimalnom nivou, kao i da ne namerava da učestvuje u trci u naoružanju.

„Kina se zalaže za potpunu zabranu i uništenje nuklearnog oružja, a svoj nuklearni potencijal će održavati na minimumu, isključivo za potrebe državne bezbednosti“, ističe se u Beloj knjizi.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov upozorio je na raketnu trku u naoružanju u Evropi.


Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak raketne probe nove rakete sistema za protivraketnu odbranu na poligonu Sari-Šagan u Kazahstanu. U saopštenju se navodi da je lansiranje bilo uspešno i da...

Ruska kosmička korporacija „Roskosmos“ počeće 2021. godine sa primenom programa „Sfera“, koji predviđa stvaranje satelitske grupe od više od 600 kosmičkih objekata, saopštio je direktor korporacije Dmitrij Rogozin


Bezbednost u Evropi ne može se garantovati bez uspostavljanja poverenja u odnosima sa Rusijom, rekao je predsednik Francuske Emanuel Makro nakon sastanka sa premijerom Estonije Jurijem Ratasom u Parizu. ...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom RV i PVO general-majorom Duškom Žarkovićem, obišao je 204. vazduhoplovnu brigadu na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.


Na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije izabrana je nova Vlada, a za premijerku je izabrana Ana Brnabić.   Za mini


Ostale novosti iz rubrike »