BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Ako se desi napad Krimski most ili Krim posledice za Ukrajinu će biti najžalosnije”

„Ako se desi napad Krimski most ili Krim posledice za Ukrajinu će biti najžalosnije”
15.07.2019. god.


Ruski parlamentarci komentarisali su izjavu bivšeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i obranu Ukrajine Aleksandra Turčinova o sposobnosti uništenja Krimskog mosta. Prema rečima Turčinova, ukrajinske krstareće rakete "Neptun" navodno mogu srušiti most za nekoliko minuta.

Kako je saopštio deputat Državne Dume Ruslan Balbek, Kijev još nije pružio nikakav dokaz o uspešnom testiranju "Neptuna". On je podsetio da je ukrajinska vojska demonstrirala samo lansiranje rakete.

„Svetskoj zajednici nije data nijedna činjenica da je raketa `Neptun` pogodila cilj. Videli smo lansiranje, ali nema rezultata. Pored toga, želeo bih da pitam bivšeg šefa `odbrambene industrije` Ukrajine, da li on ozbiljno misli da će, ako se lansiraju ukrajinski projektili, ruska vojska otvoriti usta i gledati kako lete?”, rekao je Balbek.


Prema Balbeku, Turčinov, sa svojom izjavom, možda pokušava da razbije krhki kontakt koji počinje da se uspostavlja između Rusije i Ukrajine.

Turčinov je ranije rekao da bi krstareće rakete "Neptun" napravljene u Ukrajini mogle uništiti Krimski most za nekoliko minuta.

Prema njegovim rečima, za "zaštitu" od Rusije na moru, Kijev je uspeo brzo da modernizuje rakete S-125, te takođe da stvori mobilni sistem krstarećih raketa "Neptun" u kratkom roku.

„Kompleksno rešenje ovog problema (zaštita od Rusije sa mora) je mobilni kompleks krstarećih raketa ’Neptun‘ koji je napravljen u ultrakratkom roku. Naše krstareće rakete mogu uništiti vojne brodove Rusije bilo koje klase, ne samo u Crnom i Azovskom moru, već i u lukama njihovog baziranja. U slučaju potrebe za nekoliko minuta i most kojim se Rusija toliko hvali“, izjavio je Turčinov.

Senator Sergej Cekov se takođe oglasio na saopštenje Turčinova.

U komentaru za RT, on je naglasio da Sjedinjene Američke Države stoje iza takvih militarističkih izjava ukrajinskih političara.

Cekov je takođe izrazio nadu da će nova vlada u Ukrajini biti pametnija od prethodne.

"Poluostrvo, kao i most, pouzdano su zaštićeni. Ako se tako nešto dogodi, što je malo verovatno, tada Krimski most neće nastradati. Ali posledice za Ukrajinu će biti najžalosnije", zaključio je on.

Most preko Kerčskog moreuza povezuje Krim i Krasnodar. Most sa svojih 19 kilometara je najduži u Rusiji.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Vitaliй Timkiv/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) danas obeležava devet godina registracije .srb domena i tim povodom korisnicima interneta poklanja još jedno ćirilično pismo – Orto RNIDS, nast


Administracija Džoa Bajdena mogla bi potencijalno početi da otapa ledene odnose između Teherana i Vašingtona, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif za RT, ali je naglasio...

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je, povodom Međunarodnog dana zaštite podataka o ličnosti, da su lični podaci građana Srbije, zahvaljujući novom Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, čija...


Senator Aleksej Puškov komentarisao je izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o ruskim „agresivnim akcijama“. Ranije je šef alijanse


Ostale novosti iz rubrike »