Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Ako se desi napad Krimski most ili Krim posledice za Ukrajinu će biti najžalosnije”

„Ako se desi napad Krimski most ili Krim posledice za Ukrajinu će biti najžalosnije”
15.07.2019. god.


Ruski parlamentarci komentarisali su izjavu bivšeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i obranu Ukrajine Aleksandra Turčinova o sposobnosti uništenja Krimskog mosta. Prema rečima Turčinova, ukrajinske krstareće rakete "Neptun" navodno mogu srušiti most za nekoliko minuta.

Kako je saopštio deputat Državne Dume Ruslan Balbek, Kijev još nije pružio nikakav dokaz o uspešnom testiranju "Neptuna". On je podsetio da je ukrajinska vojska demonstrirala samo lansiranje rakete.

„Svetskoj zajednici nije data nijedna činjenica da je raketa `Neptun` pogodila cilj. Videli smo lansiranje, ali nema rezultata. Pored toga, želeo bih da pitam bivšeg šefa `odbrambene industrije` Ukrajine, da li on ozbiljno misli da će, ako se lansiraju ukrajinski projektili, ruska vojska otvoriti usta i gledati kako lete?”, rekao je Balbek.


Prema Balbeku, Turčinov, sa svojom izjavom, možda pokušava da razbije krhki kontakt koji počinje da se uspostavlja između Rusije i Ukrajine.

Turčinov je ranije rekao da bi krstareće rakete "Neptun" napravljene u Ukrajini mogle uništiti Krimski most za nekoliko minuta.

Prema njegovim rečima, za "zaštitu" od Rusije na moru, Kijev je uspeo brzo da modernizuje rakete S-125, te takođe da stvori mobilni sistem krstarećih raketa "Neptun" u kratkom roku.

„Kompleksno rešenje ovog problema (zaštita od Rusije sa mora) je mobilni kompleks krstarećih raketa ’Neptun‘ koji je napravljen u ultrakratkom roku. Naše krstareće rakete mogu uništiti vojne brodove Rusije bilo koje klase, ne samo u Crnom i Azovskom moru, već i u lukama njihovog baziranja. U slučaju potrebe za nekoliko minuta i most kojim se Rusija toliko hvali“, izjavio je Turčinov.

Senator Sergej Cekov se takođe oglasio na saopštenje Turčinova.

U komentaru za RT, on je naglasio da Sjedinjene Američke Države stoje iza takvih militarističkih izjava ukrajinskih političara.

Cekov je takođe izrazio nadu da će nova vlada u Ukrajini biti pametnija od prethodne.

"Poluostrvo, kao i most, pouzdano su zaštićeni. Ako se tako nešto dogodi, što je malo verovatno, tada Krimski most neće nastradati. Ali posledice za Ukrajinu će biti najžalosnije", zaključio je on.

Most preko Kerčskog moreuza povezuje Krim i Krasnodar. Most sa svojih 19 kilometara je najduži u Rusiji.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Vitaliй Timkiv/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja, na kraju akcije prikupljanja pomoći za bolnice Kovid sistema u Pčinjskom okrugu, poziva sve građane Vranja da koriste usluge, kupuju...


Iako su do sada korisnici smartfona u Kini preko VPN usluga mogli da pristupaju stranim sajtovima i aplikacijama, to više nije moguće.

Trenutni predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio je 82 odsto glasova na izborima u Belorusiji, prema preliminarnim rezultatima. U anketi, koja se odvijala usred tvrdnji o represiji na opoziciju, bila je...


Jačanje američkog vojnog prisustva u SAD vodi ka degradaciji u sferi bezbednosti na kontinentu, saopštio je senator Konstantin Kosačov. „Rasporediti svoje snage što bliže


Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković prisustvovali su ispitivanjima rada protiv-avionskog samohodnog artiljerijsko-raketnog sistema (PASARS) sa integrisanim raketama &bdqu


Ostale novosti iz rubrike »