Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Teheran: Nećemo više nuditi krajnje rokove kako bi se spasio Sporazum

08.07.2019. god.


Iran je još jednom ponovio da poslednja šansa za Evropu za spasavanje Nuklearnog sporazuma iz 2015. godine — ističe za 60 dana.


Prema rečima iranskog ministra spoljnih poslova Abasa Musavija, Teheran neće nuditi više „krajnje rokove“ kako bi spasio Sporazum, prenosi AP.

Kako je rekao iranski ministar — Iran je još uvek otvoren za pregovore sa evropskim partnerima i izrazio je nadu da će se preduzeti dalj koraci ka implementaciji svega ranije dogovorenog.

Prethodno su iranski zvaničnici rekli da će preduzeti dalje korake, kako bi se smanjila usklađenost sa Sporazumom, nakon isteka krajnjeg roka.

Iran je već najavljivao da je blizu toga da premaši dozvoljene granice proizvodnje uranijuma.

Kako agencija AP navodi — Iran pritiska evropske partnere da nađu način da zaobiđu američke sankcije i da ostvare obećanu ekonomsku pomoć.

Tanjug


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U jeku predsedničke kampanje u SAD - izbori su, podsetimo, 3. novembra - stiže i vest da se na meti hakera našao i sam Predsednik SAD Donald Tramp.   Naime, Holandski...


Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) najavila je formiranje novog Ministarstva u novoj Vladi Srbije.  

Moskovski istraživački institut uključen u razvoj raketa sistema PVO S-300 stavljen je na crnu listu Ministarstva finansija SAD zbog navodnih „veza“ sa malverom koji se koristi „protiv američkih partnera...


Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je 85 odsto novozaraženih u poslednjih nedelju dana u starosnoj grupi do...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 8.209 osoba, od kojih je 579 nalaza pozitivno na koronavirus.


Vojno zdravstvo je dalo, i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih...


Ostale novosti iz rubrike »