Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 05.07.

06.07.2019. god.

  


Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  

 
Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje


Karta situacije na frontu za 05.07. (karta ukrajinskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanjeIspod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji - 
 Klinuti ovde ili na mapu ispod

 

  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 


Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 05
.07.Ukrajinske snage 25 puta napale teritoriju DNR Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR ukrajinske snage su za protekla 24 sata 25 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom ukrajinskih snaga našlo se 14 naseljenih mesta Republike. Tokom napada poginuo je jedan vojnik DNR, a još jedan je ranjen.


Narodna milicija LNR saopštila je da su ukrajinske snage tokom prethodnog dana tri puta napale pozicije Narodne milicije u području Pervomajska, kao i  naselja Prišib i Golubovskoe.

Pregled napada na LNR

Noćno granatiranje 
Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 05.07.
 


„SAD vide Ukrajinu kao odskočni aerodrom za svoje snage na Crnom moru“ Sjedinjene Američke Države vide Ukrajinu kao odskočni aerodrom za svoje oružane snage na Crnom moru, izjavio je poslanik Državne dume Rusije sa Krima Ruslan Balbek.

U severozapadnom delu Crnog mora ovih dana održavaju se međunarodne pomorske vojne vežbe„Si briz 2019“, koje će se završiti 12. jula. Vežbe se odvijaju na moru i kopnu, u vazduhu i pod vodom. U njima učestvuje vazduhoplovstvo i mornarica zemalja NATO, kao i njihovih saveznika, uključujući Ukrajinu i Gruziju. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije istaklo je da je održavanje ukrajinsko-američkih vežbi opasna ideja, dodajući da će se prema tome odnositi na odgovarajući način.

„Ukrajina može da postane takozvani odskočni aerodrom američkih oružanih snaga na Crnom moru, koji se može koristiti za baziranje brodova i aviona u regionu“, rekao je Balbek za RIA Novosti.

Balbek smatra da bi, u slučaju sukoba, baze mirno mogli da napuste, ili ostave, i to bez borbe i bez žaljenja.


„Uostalom, kako pokazuje praksa iz proteklih godina, Sjedinjene Američke Države i saveznici pokušavaju da, što je moguće više, zaobilaze Krimsko poluostrvo, tako da oni više neće biti prva violina u blizini naših granica“, objasnio je on.

Balbek je naglasio da izgradnja novih američkih pomorskih baza neće obezbediti američku dominaciju u crnomorskom regionu.

Konte: Pregovori s Putinom omogućili jačanje odnosa između Rusije i Italije Premijer Italije Đuzepe Konte izjavio je nakon razgovora sa Putinom da su pregovori sa ruskim predsednikom omogućili jačanje odnosa između Rusije i Italije i da prijateljstvo između ovih zemalja ima veliki potencijal.
„Prijateljstvo, dijalog, jačanje bilateralne saradnje i kulturna razmena: to su ključne reči koje najbolje opisuju moj današnji susret sa predsednikom Putinom“, napisao je Konte na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, tokom dva sastanka u Vladinoj palati „Kidži“, a zatim i na večeri u vili „Madama“, bilo je prilike da se duboko diskutuje o brojnim temama i da se ojačaju, već čvrsti, odnosi Italije i Rusije.

„Složili smo se da je potreban otvoren i sveobuhvatan pristup dijalogu, koji bi trebalo da pokrene rešenja za velike regionalne krize, od Libije do Sirije; od Ukrajine do Venecuele. Sve više sam uveren da Moskva može da igra vodeću ulogu u rešavanju tih kriza“, istakao je Konte.

Premijer je naglasio da Italiju i Rusiju ujedinjuju „duboka prijemčivost kulture i snažna ljubav prema svim mnogim oblicima umetničkog izražavanja“. Prema njegovim rečima, Rusija i Italija se „ponose divnom saradnjom u kulturi i nauci i brojnim epizodama saradnje između naših istraživačkih centara i univerziteta“.
 
 
Ukrajina - iz minuta u minut -
 

 

   • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nekadašnja vulkanska lava vremenom je postala glavna znamenitost ostrva Sahalin, piše Russia beyond.


Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve i da je srbski narod ostao bez jedne...

Upokojio se mitropolit Amfilohije Radović i sigurno počiva u miru. Otac i majka dali su mu ime Risto misleći na Hrista. T


Klub volontera NIS-a posetio je SOS Dečje Selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici gde su zaposleni ove kompanije učestvovali u akciji uređenja prostora  biblioteke i sportskog terena za...

  U finišu kampanje za predsedničke izbore u SAD, stiže vest da su hakeri ukrali 2.3 miliona dolara iz Trampovog fonda. 


Kozaci Albazinci su važili za najbolje vojnike u dinastiji Ćing, a njihovi potomci i dan-danas žive u Kini, piše 


Ostale novosti iz rubrike »