Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Gujon: Srbija bila gađana bombama, a Francuska lažima

Gujon: Srbija bila gađana bombama, a Francuska lažima
19.06.2019. god.


Arno Gujon je izjavio da je autor reportaže u Figarou, Žan Viton Ble, bio otvoren i da nije imao predrasude prema Srbima.

Gujon, koji je intervjuisan u toj reportaži i kome je potom prećeno, naveo je da je Žan Viton Blea upoznao pre deset godina, kada mu je pričao o Kosovu i Metohiji. "Bilo je vreme da Francuzi saznaju kako ljudi žive na KiM, a ne da formiraju sliku iz ugla prošlog vremena", rekao je Gujon gostujući u emisiji "Oko" na RTS.

Istakao je da je Srbija pre 20 godina bila gađana bombama, a Francuska lažima.

Obeležava se 20 godina mira, a zanemaruje pogrom koji se za vreme te godišnjice desio nad Srbima 2004. godine, u kojem je srušeno 150 crkava i manastira, podseća Gujon. "Hvala Bogu što Albanci mogu da žive u miru, ali šta je sa Srbima, Gorancima, Romima i nacionalnim manjinama. Ako nema mira za sve, onda ga nema ni za koga", ukazao je Gujon.

"I Srbi imaju prijatelje u Francuskoj"

Humanitarac, kojem je 2018. godine zabranjen ulazak na KiM, kaže da ne predstavlja zvaničnu Francusku, ali da pored zvanične postoji i narodna diplomatija. "Najbolji dokaz da to funkcioniše je i da Srbi imaju prijatelje u Francuskoj", istakao je Gujon.

Njegova humanitirna organizacija radi na približavanju naroda, naveo je on i ocenio da između država ne postoji prijateljstvo, već samo interesi, ali da, ipak, prijateljstvo između naroda postoji.

"Mi smo tu da pokažemo da prijateljstvo između Srbije i Francuske nije stvar prošlosti, već sadašnjosti i budućnosti", zaključio je Arno Gujon.


  • Izvor
  • U Kosovskoj kamenici, foto: facebook.com/arno.gujon// vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iz Kine je stigao novi virus ali ovog puta - za računare.  


Ukidanje kontrole ruske vojske nad skladištima municije u Pridnjestrovlju preti ozbiljnim incidentima, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka Ministarskog saveta ODKB-a. Podsetio

Moramo da razvijemo sopstvene mehanizme plaćanja, nezavisne od Zapada, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov komentarišući pretnje da će Belorusija biti isključe iz sistema SVIFT. &


Mandatar Zdravko Krivokapić sutra će u crnogorskom parlamentu obrazložiti program i personalni sastav nove Vlade, prenosi RTCG

Od petka, 4. decembra, stupaju na snagu nove mere – ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati...


Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 22.837 osoba, od kojih je 7.999 nalaza pozitivno na koronavirus.


Ostale novosti iz rubrike »