Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Joanikije i slični njemu će se suočiti s Crnom Gorom koja je pod zaštitom NATO-a“

„Joanikije i slični njemu će se suočiti s Crnom Gorom koja je pod zaštitom NATO-a“
19.06.2019. god.


Potpredsednik Saveta NVO „Crnogorska pravoslavna crkva“ Stevo Vučinić kazao je da je crnogorska vlast pod zaštitom NATO-a i da je zato spremna da se obračuna sa Srbskom pravoslavnom crkvom.


On je takođe osudio reči episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.
 
"To što on naziva pravoslavljem koje on i njegovi ispovijedaju, u stvari je svetosavlje, odnosno mračnjačko tumačenje hrišćanstva, oblikovano pod uticajem feudalnih ideja, primjereno srednjem vijeku, koje nema ništa zajedničko s istinom pravoslavlja. Ali, zbog njega i takvih, koji su se s osloncem na vojno-žandarmerijsku silu, na nezaštićenu i razoružanu Crnu Goru, dva puta, 1918. i 1989. godine, slavodobitno obrušili donoseći nam zlo i nesreću, sva sreća što će se od sada suočavati s Crnom Gorom koja je pod visokom zaštitom velikih zapadnih sila i NATO-a, i s vlastima spremnim da im se suprotstave", rekao je Vučinić „Pobjedu“.

   • Izvor
  • foto: rtcg.me/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zbog sankcija SAD Kini i njenim tehnološkim kompanijama, več neko vreme novi Huawei uređaji stižu bez Google aplikacija i Google Play prodavnice.    Iako Huawei ima svoju prodavnicu aplikacija App Gallery,...


Azerbejdžan je više puta tokom sastanaka sa kopredsednicima Minske grupe OEBS-a zahtevao da se uvedu sankcije Jermeniju zbog vršenja pritiska na Jerevan u rešavanju pitanja sukoba u Karabahu, izjavio...


Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da se u Karabahu poštuje primirje, „uprkos lokalnim provokacijama“. &

Državna služba za vanredne situacije Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske oružane snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo u karabaškom gradu Martuni.


Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša je izjavio da treba razmišljati o novim merama protiv širenja koronavirusa.


Ostale novosti iz rubrike »