Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Tramp: Priča u „Njujork tajmsu“ o jačanju sajber-napada SAD-a na ruske energetske sisteme je lažna vest

Tramp: Priča u „Njujork tajmsu“ o jačanju sajber-napada SAD-a na ruske energetske sisteme je lažna vest
18.06.2019. god.

Američki predsednik Donald Tramp zahteva od lista „Njujork tajms“ da odmah objave izvore koji su ih izvestili o sajber-napadima SAD na ruske energetske sisteme. Na svom nalogu na Tviteru predsednik SAD je napisao da smatra da list treba da snosi odgovornost za „lažne vesti“.

Američki predsednik Donald Tramp nastavlja sa napadima na list „Njujork tajms“, koji je objavio informacije o sve većem broju američkih sajber-napada na Rusiju.

„Priča u „Njujork tajmsu“ o jačanju sajber-napada SAD na ruske energetske sisteme je lažna vest, a gubitnici iz „Njujork tajmsa“ to znaju. Neka odmah otkriju svoje izvore, koji su, čak i ako postoje, u šta veoma sumnjam, najverovatnije lažni. „Njujork tajms“ treba da snosi punu odgovornost“, napisao je Tramp na Tviteru.

Kako je ranije saopšteno, reč je o članku koji je objavio list „Njujork tajms“, a u kome se saopštava informacija o sve većem broju sajber-napada SAD na Rusiju. List je objavio da se pokušaji napada vrše kako bi se demonstrirale nove mogućnosti za korišćenje sajber-alata.

U ovom trenutku, strategija stavljanja pod kontrolu ruskih električnih mreža je postala agresivna, jer su SAD zainteresovane za ugrađivanje štetnog softvera unutar energetskih sistema, tvrdi najuticajniji njujorški list list.

Prema rečima jednog od izvora takve mere su neophodne kako bi se „odbranili“ i kako bi pokazali da će SAD odgovoriti na sve napade koji su usmereni protiv njihove zemlje.

Kasnije je američki predsednik demantovao informacije „Njujork tajmsa“, rekavši da je to izdaja države, i to izdaja od nekada velikog lista, da su prave kukavice i pravi neprijatelji naroda.
 


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili su dezinfekciju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Nedostatak kreveta, lekova, respiratora i zaštitnih sredstava je veoma primetno u Guajakilu u Ekvadoru, dok se zemlja bori u bici koju gubi protiv Kovid-19, rekao je lokalni lekar za...


PIŠE: Jovica Krtinić, predsednik Društva srbskih rodoslovaca „Poreklo“

Pre 21 godinu, na današnji dan, počela je bitka na Košarama i pokušaj NATO pakta da uz pomoć šiptarske pešadije probije redove jedinica Vojske Jugoslavije i izvrši kopnenu agresiju...


Danas će u Banjaluku iz Ruske Federacije stići avion sa medicinskom opremom, potvrđeno je za RTRS u kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije. Avionom stiže i ekipa ruskih medicinskih stručnjaka...


Ostale novosti iz rubrike »