Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Molohov: Pretenzije Kijeva na teritoriju morske obale oko Krima apsurdne

Molohov: Pretenzije Kijeva na teritoriju morske obale oko Krima apsurdne
12.06.2019. god.


Pretenzije Kijeva na teritoriju morske obale oko Krima su apsurdne, izjavio je rukovodilac radne grupe za međunarodno-pravna pitanja u stalnom predstavništvu Krima pri predsedniku Rusije Aleksandar Molohov.


„Krim je sastavni deo Rusije, i nalazi se pod isključivo ruskim suverenitetom“, rekao je za RIA Novosti  Molohov.

Prema njegovim rečima, nakon što se poluostrvo vratilo u sastav Rusije promenjene su i granice kontinentalnog pojasa, sa čime ukrajinska strane treba da se pomiri.

Predstavnica Kijeva na saslušanju u Hagu Elena Zerkalj zatražila je juče da se Ukrajini dozvoli dobijanje gasa u Crnom moru. Ona smatra da je Moskva oduzela Kijevu pristup nafti i gasu u Crnom moru, a od proleća 2014. godine Rusija je izvukla „više od devet milijardi kubnih metara prirodnog gasa“ u toj oblasti.

U Hagu od 10. do 14. juna traju saslušanja u okviru postupka koji je 2016. godine pokrenula Ukrajina protiv Rusije na osnovu Konvencije UN o pomorskom pravu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Malьgavko/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ngdeva preporučio je da dva prioriteta za novu Vladu Srbije budu konsolidacija zdravstvenog sistema i nastavak reformi.


Kremlj je generalno zadovoljan saradnjom sa Sjedinjenim Američkim Državama u borbi protiv terorizma, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin za TV kanal "Rusija 1", prenose RIA Nov

Rusija očekuje održavanje samita pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN-a kako bi se razgovaralo o najhitnijim problemima, te da je važno nastaviti dijalog na temu nuklearnog naoružanja, rekao je...


Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u Srbiji u poslednja 24 časa, od testiranih 6.882, zabeleženo 757 novoobolelih od koronavirusa, što je najveći broj u jednom...

Azerbejdžan je spreman da postigne novi sporazum o prekidu vatre u Karabahu, ali Jermenija mora da saopšti da će se pridržavati osnovnih principa rešavanja sukoba u Karabahu, izjavio je...


Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je vojska tokom noći u Nagorno-Karabahz zauzela nove položaje u tri rejona.


Ostale novosti iz rubrike »