Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Svi se prave gluvi i slepi na bezbednosne akcije SAD, Rusija mora da odgovori

Putin: Svi se prave gluvi i slepi na bezbednosne akcije SAD, Rusija mora da odgovori
07.06.2019. god.


Niko ne reaguje na američke bezbednosne akcije, ali Rusija mora da odgovori na to, i nju okrivljuju zbog toga, rekao je predsednik Vladimir Putin.

On je napomenuo da Sjedinjene Američke Države, unilateralno povlačeći se iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa shvatajuu da će biti potrebno da snose odgovornost, te da zbog toga pokušavaju da okrive Rusiju.

"Uzmite, vaši čitaoci, slušaoci, gledaoci, otvorite Sporazum o zabrani raketa srednjeg i kratkog dometa, pročitajte ga. Piše upravo u njegovim članovima - ne mogu biti razmeštene lansirne rampe za rakete srednjeg i kratkog dometa na kopno. Tamo je napisano. Ali ne, oni su razmestili direktno u Rumuniju, sada će ih postaviti u Poljsku - to je direktno kršenje. Svi se pretvaraju da ne vide, ne čuju, da ne znaju da čitaju, da su gluvi i slepi”, rekao je Putin na sastanku sa glavnim urednicima svetskih novinskih agencija.

"Mi moramo na to nekako da reagujemo, zaista. Ovo je očigledna stvar. Oni odmah traže krivca u licu Rusije", dodao je predsednik.
 


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Istaknuti iranski nuklearni naučnik Mohsen Fahrizadeh teško je povređen u napadu ispred glavnog grada Teherana, nakon čega je podlegao u bolnici, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Irana. &


Mandatar Zdravko Krivokapić za potpredsjednika Vlade predložio je lidera GP URA Dritana Abazovića. Kandidat za ministra unutrašnjih poslova u novoj vladi je advokat Sergej Sekulović, dok je za ministarku...

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je koronavirusom trenutno zaraženo 2.340 zdravstvenih radnika, od kojih su 62 na bolničkom lečenju, dodavši da su to...


Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnoom Gujonom.

Rusija se može prizvati na duh „Mira“ (nekadašnja ruska kosmička stanica)  pokretanjem sopstvene orbitalne stanice posle 2024. godine, kao zamene za Međunaodnu kosmičku stanicu (MKS). Očekivalo se da će...


General Ruslan Homčak, komandant Oružanih snaga Ukrajine, rekao je da ne postoji „čisto vojno rešenje za povratak“ Donbasa.


Ostale novosti iz rubrike »