booking.com
Početna stranica > Novosti

„Huavej“ spreman da potpiše sporazume o nešpijuniranju sa vladama država

15.05.2019. god.


„Huavej“ je voljan da potpiše sporazume o nešpijuniranju sa vladama država, uključujući i Veliku Britaniju, izjavio je predsednik te kineske telekomunikacione kompanije Liang Hua, u trenutku kada zvanični Vašington pritiska evropske zemlje da izbegnu saradnju sa tom kompanijom, jer je zabrinut zbog moguće špijunaže, preneo je Rojters.

 
Vašington je poručio saveznicima da ne koriste tehnologiju „Huaveja“ za izgradnju nove 5G telekomunikacione mreže zbog zabrinutosti da bi ona mogla da bude sredstvo za kinesko špijuniranje, što je optužba koju kompanija negira.

„Mi smo voljni da potpišemo sporazume o nešpijuniranju sa vladama država, uključujući i Vladu Velike Britanije, i da se posvetimo tome da naša oprema bude u skladu sa standardom nešpijuniranja, bez sporednih vrata“, rekao je Liang na konferenciji u Londonu.

Tanjug


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Završno veče manifestacije "Dani Vranja 2019" obeležio je rokenrol spektakl. Nastupali su vokalni solista Danijela Stanković Kostić sa svojim bendom, kao i bend "Jolly Jumper"


    U okviru manifestacije "Dani Vranja 2019" održana je jedinstvena revija narodnih nošnji. Publika je mogla da vidi narodne nošnje iz nekoliko razdoblja.  


Prva plutajuća nuklearna elektrana na svetu, koju je Rusija projektovala i izgradila, trebalo bi da krene svojim putem preko Arktika do svog „radnog mesta“ u regionu Čukotka gde će...

Velika Britanija, najveći pristalica dosadašnjeg plana Vašingtona o međunarodnoj mornaričkoj armadi kako bi "zaštitio brodarstvo" u Persijskom zalivu, poslala je treći ratni brod u region, dok se obračun s...


  Dve bespilotne letelice kojima je upravljala izraelska vojska srušile su se u Libanu, potvrdio je premijer Saad Hariri. Saopštenje dolazi nakon izveštaja da su „dronovi saomubice“ Izraelskih


Ostale novosti iz rubrike »