booking.com
Početna stranica > Novosti

Kontraadmiral Boško Antić: Bravo moj generale!

Kontraadmiral Boško Antić: Bravo moj generale!
12.05.2019. god.


piše Boško Antić, kontraadmiral u penziji

Već dva dana razmišljam kako da odgovorim ambasadoru Skotu povodom  njegove izjave o učešću generala Lazarevića na čelu „Besmrtnog puka“ u Nišu, u Nišu u kome su njegovi, pre 20 godina, rušili grad, ubijali nevinu decu, nemoćne starce i žene... 

Zaboravio je Skot, a možda i nije, da su se sa tim „saveznicima“ Srbi borili za „pravdu i mir“, a za uzvrat ti isti „saveznici“ su počnili neviđen zločin nad srbskim narodom.
A onda je TANJUG objavio tekst „General Lazarević odbrusio američkom ambasadoru“:

 
„Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo ni za jednu smrt bilo koga i bilo gde nisam bio optužen, ni suđen ni osuđen. Neka je na čast tim ljudima koji sebe zovu novinarima i redakcijama i medijima koji su objavili kao senzaciju da je navodni ratni zločinac bio na čelu povorke niškog 'Besmrtnog puka'. 

Meni je na teret stavljena komandna odgovornost što navodno nisam, kako je obrazloženo, sprečio proterivanje albanskog stanovništva sa Kosova. To je jedina istina.

Zamislite koja je to drskost da takvi doplomatski predstavnici sebi dozvole da kažu kako je  seamota što sam ja bio na čelu 'Besmrtnog puka'. A i dan danas, posle 20 godina ćute o jedinoj istini – da su baš njihove države izvršile najveći zločin u 20 veku, zločine nad civilnim stanovništvom našeg naroda, pošto vojnički nikako nisu mogli da nas pobede i savladaju, a da za taj zločin nikada i nikome nosu pune dve decenije odgovarale.“

Bravo moj Lazo, kako smo ga zvali kada je bio slušalac u Školi nacionalne odbrane, čiji sam načelnik tada bio, kako ga zovu njegovi saborci sa kojima je junački sprečio uništenje njegovog Prištinskog korpusa, kako ga i danas zovu svi oni koje cene ono što ja učinio u odbrani Otadžbine.

Lazo, zna Skot da si ti optužen i osuđen zbog osvete onih koji su poraženi, a sebe bi proglasili pobednikom, zna Skot koliko su zločina počinili ti naši bivši „saveznici“, neki od njih nisu ni bili naši saveznici,  tokom 78 dana besomučnog bombardovanja.

Takve izjave samo potvrđuju da rat protiv srbskog naroda nije završen, nastavlja se samo drugim sredstvima.

Ponosan sam što sam bio profesor ovakvom vojniku, ponosan sam što je „učenik“ daleko nadmašio svog profesora, ponosan sam na neše susrete na Kosovu i Metohiji prilikom putovanja Škole nacionaklne odbrane po Kosovu i Metohiji, na kojima su slušaoci s pažnjom slušali Lazina izlaganja.

Lazo, da još mnogo-mnogo godina budeš na čelu „Besmrtnog puka“, zajedno sa svojim saborcima, kao što si u najtežim momentima bio na čelu Prištinskog korpusa.

Boško Antić, kontraadmiral u penziji
 


  • Izvor
  • foto: © TANJUG/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Revolucionarna garda Irana zaplenila je "strani brod", saopštivši da je "krijumčario" milion litara goriva, navodi se u saopštenju. Zaplena dolazi usred sukoba Teherana sa Londonom zbog ranije zaplenjenog tankera. ...Peking izuzetno ceni komentar šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o širenju mita o navodnoj pretnji Kine prema Rusiji, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang, naglasivši da...

Moskva je zabrinuta zbog zdravstvenog stanja srbskog generala Ratka Mladića, jer nema potvrde nezavnisnih izvora da dobija adekvatnu medicinsku pomoć u haškom pritvoru, izjavio je u Njujorku zamenik stalnog...


Savet Evropske unije pozvao je Rusiju da "prizna odgovornost za rušenje" boinga 777 iznad Donbasa 2014. godine. Dekl


Ostale novosti iz rubrike »