booking.com
Početna stranica > Novosti

„Došli smo u Srbiju sa našim tenkom da učestvujemo na paradi i družimo sa bratskim srbskim narodom“

„Došli smo u Srbiju sa našim tenkom da učestvujemo na paradi i družimo sa bratskim srbskim narodom“
09.05.2019. god.

Povodom Dana pobede sutra će u Nišu biti održana vojno-policijska parada "Odbrana slobode". Najavljeno je učešće više od 4.000 vojnika i policajaca, 380 vozila i 40 vazduhoplova. Premijerno će biti prikazan i ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojnotehničkog sporazuma od Rusije, rekao je za RTS ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Imaćemo veliko zadovoljstvo da čitavoj Srbiji pokažemo ruske tenkove T-72, koje ćemo dobiti u okviru vojnotehničkog sporazuma koji je postignut između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, i kojim će naše oklopne jedinice biti značajno unapređene i ojačane", rekao je Vulin.

Komandir ruskog tenka Vasilij Doroženko rekao je za RTS da će građanima Srbije biti prikazana moćna mašina.

"Došli smo da učestvujemo na paradi, da se družimo sa bratskim srbskim narodom. Da bi se sačuvalo sećanje na ovaj važan dan, na prolivenu krv. Došli smo sa svojom tehnikom, našim tenkom T-72, to je moćna mašina sa odličnom opremom", rekao je komandir Doroženko.


  • Izvor
  • Tenk T-72B3 na generalnoj probi vojne parade u Moskvi, foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Revolucionarna garda Irana zaplenila je "strani brod", saopštivši da je "krijumčario" milion litara goriva, navodi se u saopštenju. Zaplena dolazi usred sukoba Teherana sa Londonom zbog ranije zaplenjenog tankera. ...Peking izuzetno ceni komentar šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o širenju mita o navodnoj pretnji Kine prema Rusiji, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang, naglasivši da...

Moskva je zabrinuta zbog zdravstvenog stanja srbskog generala Ratka Mladića, jer nema potvrde nezavnisnih izvora da dobija adekvatnu medicinsku pomoć u haškom pritvoru, izjavio je u Njujorku zamenik stalnog...


Savet Evropske unije pozvao je Rusiju da "prizna odgovornost za rušenje" boinga 777 iznad Donbasa 2014. godine. Dekl


Ostale novosti iz rubrike »