booking.com
Početna stranica > Novosti

Militanti ispalili 12 granata na vazduhoplovnu bazu Hmeimim u Siriji

Militanti ispalili 12 granata na vazduhoplovnu bazu Hmeimim u Siriji
08.05.2019. god.


Militanti iz deeskalacione zone Idlib ponovo su pokušali da granatiraju rusku vazduhoplovnu bazu Hmeimim, rekao je general-major Viktor Kupčišin, šef ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

On je pojasnio da je napad na bazu izvršen u 15:15. Ukupno su teroristi grupe "Katiba Ard al Bab" i "Katiba Džebel Butm" ispalili 12 granata.

Svi projektili su oboreni od strane protivvazdušne odbrane.

"Nije bilo žrtava ili razaranja", dodao je Kupčišin.

Prema njegovim riječima, pomoću artiljerijskog izviđanja bilo je moguće brzo identifkovati dve pozicije sa kojih su gađali militanti. Obe su uništene od strane aviona Vazdušno-kosmičkih snaga i artiljerijom sirijskih trupa.

Nedavno su militanti iz Idliba stalno granatirali rusku vazdušnu bazu. Tako su 6. maja pucali na Hammea dva puta. Tog dana, protivavionski kompleksi Pantsir-M i Tor-M1 oborili su 27 granata.

Kao što je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov primetio, grupa Džebat an-Nusra * je sada kopala u Idlibu, pod novim imenom Haiat Tahrir ash-Sham, koji ne samo da kontroliše situaciju, već i vrši granatiranje. Prema riječima ministra vanjskih poslova, "ovo gnezdo terorista mora biti iskorenjeno".

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Dmitriй Vinogradov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Revolucionarna garda Irana zaplenila je "strani brod", saopštivši da je "krijumčario" milion litara goriva, navodi se u saopštenju. Zaplena dolazi usred sukoba Teherana sa Londonom zbog ranije zaplenjenog tankera. ...Peking izuzetno ceni komentar šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o širenju mita o navodnoj pretnji Kine prema Rusiji, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang, naglasivši da...

Moskva je zabrinuta zbog zdravstvenog stanja srbskog generala Ratka Mladića, jer nema potvrde nezavnisnih izvora da dobija adekvatnu medicinsku pomoć u haškom pritvoru, izjavio je u Njujorku zamenik stalnog...


Savet Evropske unije pozvao je Rusiju da "prizna odgovornost za rušenje" boinga 777 iznad Donbasa 2014. godine. Dekl


Ostale novosti iz rubrike »