booking.com
Početna stranica > Novosti

Prking: Kina neće učestvovati ni u kakvim pregovorima o trilateralnom nuklearnom sporazumu

Prking: Kina neće učestvovati ni u kakvim pregovorima o trilateralnom nuklearnom sporazumu
07.05.2019. god.


Kina neće učestvovati ni u kakvim pregovorima o trilateralnom nuklearnom sporazumu, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuang, komentarišući ideju američkog predsednika Donalda Trampa da se zaključi trilateralni nuklearni sporazum sa Rusijom i Kinom.


„Kina se protivi da iko govori u njeno ime. Mi, takođe, nećemo učestvovati ni u kakvim pregovorima o trilateralnom sporazumu o nuklearnom razoružanju“, izjavio je Gen Šuang.

Tramp je ranije rekao da bi Kina želela da bude deo budućeg nuklearnog sporazuma između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije. Osim toga, on je izjavio da računa na izradu sveobuhvatnog nuklearnog sporazuma sa Rusijom i Kinom i da je o tom pitanju već razgovarao sa kineskim partnerima tokom trgovinskih pregovora.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je, kao odgovor na ovu Trampovu ideju, rekao da je prioritetni zadatak produženje Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju i rešavanje problema vezanih za taj Sporazum.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Mariя Čaplыgina/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Revolucionarna garda Irana zaplenila je "strani brod", saopštivši da je "krijumčario" milion litara goriva, navodi se u saopštenju. Zaplena dolazi usred sukoba Teherana sa Londonom zbog ranije zaplenjenog tankera. ...Peking izuzetno ceni komentar šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o širenju mita o navodnoj pretnji Kine prema Rusiji, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang, naglasivši da...

Moskva je zabrinuta zbog zdravstvenog stanja srbskog generala Ratka Mladića, jer nema potvrde nezavnisnih izvora da dobija adekvatnu medicinsku pomoć u haškom pritvoru, izjavio je u Njujorku zamenik stalnog...


Savet Evropske unije pozvao je Rusiju da "prizna odgovornost za rušenje" boinga 777 iznad Donbasa 2014. godine. Dekl


Ostale novosti iz rubrike »