booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Netanijahu naredio jačanje snaga i nastavak „masovnih napada“ na Gazu

RT: Netanijahu naredio jačanje snaga i nastavak „masovnih napada“ na Gazu
05.05.2019. god.


Izvor: Vostok / RT

Benjamin Netaniahu obećao je da će nastaviti sa napadima Gazu vazdušnim udarima, nakon što se preko noći borio s Hamasom. Izraelski premijer je takođe uputio IDF da poveća svoje oklopne i artiljerijske snage na jugu.Netanijahu, koji je u danas održao hitan sastanak vlade, izjavio je da je vojna mobilizacija neophodna kako bi se pomoglo da se Izrael zaštiti od daljnjih raketnih napada.


Izraelski lider obećao je da će nastaviti sa "masovnim napadima" kao odgovor na stotine raketa ispaljenih na Izrael iz Pojasa Gaze.„Pozivam građane da se strogo pridržavaju sigurnosnih propisa. Mi radimo na tome da vratimo mir i sigurnost stanovnicima juga”, rekao je Netanijahu.

Po naređenju iz Netanijahua trupe 7. oklopne brigade pomerile su se na jug. Izraelska vojska je saopštila da će snage "biti spremne da deluju kao ofanzivna snaga u Pojasu Gaze."

Njegove smernice dolaze nekoliko sati nakon što je objavljeno da su skloništa u gradu Rišon Le Cion, udaljenom samo sedam milja južno od Tel Aviva, otvorena za kao mera opreza.


Prema naglom razvoju događaja, pretpostavlja se da se Izrael sprema za dugoročnu eskalaciju sa Hamasom, ukazali su neki analitičari.Do sada je na Izrael lansirano više od 400 raketa, dok je izraelska vojska uzvratila napadom po metama u Gazi. Iako izraelska vojska insistira na tome da su njegovi vazdušni napadi usmereni na Hamas, najmanje šest palestinskih civila je ubijeno tokom napada, uključujući trudnu majku i njenu malu kćer. Izraelska vojska je negirala bilo kakvu umešanost u njihovu smrt, tvrdeći da je majku i kćer ubila raketa Hamas koja je prerano eksplodirala.

Jedan izraelac je ubijen tokom raketnof baraža, a nekoliko drugih je povređeno.

 


  • Izvor
  • foto: © Reuters / Ibraheem Abu Mustafa / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Srbija i Rusija pregovaraju o obnovi flote srbskog nacionalnog avio-prevoznika „Er Srbija“ kupovinom ruskih civilnih aviona „Suhoj Superdžet 100“, a Beograd bi takođe mogao biti zainteresovan za "MS 21",...


Rusija i Srbija planiraju da potpišu opšti sporazum za nekoliko meseci, koji predviđa izgradnju Centra za nuklearnu nauku, tehnologiju i inovacije (CNSTI) u Srbiji, rekao je Sergej Prihodko, prvi...

Rusija je spremna da postane partner Srbije u nuklearnoj energiji ako Beograd odluči da ubuduće ukloni trenutna ograničenja razvoja ove sfere, rekao je novinarima Sergej Prihodko, savetnik ruskog premijera. ...


Rusija ceni stav Srbije o sankcijama koje su EU i Sjedinjene Američke Države uvele protiv Moskve, izjavio je premijer Dmitrij Medvedev u intervjuu za "Večernje novosti" uoči posete Beogradu. ...

Piše: Boško Antić, kontraadmiral u penziji U drugoj polovini septembra 1944. godine, u toku borbenih dejstava u Rumuniji i Bugarskoj, komanda Dunavske flotile preduzela je više mera radi neprekidnog sadejstva...Ostale novosti iz rubrike »