booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Maduro naredio vojsci da se pripremi za odbijanje američkog napada

04.05.2019. god.


Izvor: Vostok / RT

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro okrivio je SAD da su stajale iza pokušaja državnog udara koji je propao, te pozvao vojsku svoje zemlje da bude spremna da se brani od vojne intervencije Amerikanaca.


"Venecuelanske snage moraju biti spremne da brane zemlju oružjem ako se jednog dana severnoamerička imperija usudi da dotakne ovu zemlju, ovo sveto tlo", naglasio je Maduro, obraćajući se hiljadama mladih kadeta na vežbi u državi Kojedes.

“Mi nismo slaba ili bespomoćna zemlja. Mi smo zemlja sa moćnom Bolivarskom nacionalnom oružanom snagom koja mora biti ujedinjenija i lojalnija nego ikada."


 


"Ali za sada, SAD vode netradicionalni rat protiv Venecuele jer žele da vladaju celom Amerikom", rekao je predsednik Maduro.


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Revolucionarna garda Irana zaplenila je "strani brod", saopštivši da je "krijumčario" milion litara goriva, navodi se u saopštenju. Zaplena dolazi usred sukoba Teherana sa Londonom zbog ranije zaplenjenog tankera. ...Peking izuzetno ceni komentar šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o širenju mita o navodnoj pretnji Kine prema Rusiji, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang, naglasivši da...

Moskva je zabrinuta zbog zdravstvenog stanja srbskog generala Ratka Mladića, jer nema potvrde nezavnisnih izvora da dobija adekvatnu medicinsku pomoć u haškom pritvoru, izjavio je u Njujorku zamenik stalnog...


Savet Evropske unije pozvao je Rusiju da "prizna odgovornost za rušenje" boinga 777 iznad Donbasa 2014. godine. Dekl


Ostale novosti iz rubrike »