Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

SAD: Nuklearno oružje male snage potrebno za obuzdavanje Rusije

SAD: Nuklearno oružje male snage potrebno za obuzdavanje Rusije
02.05.2019. god.


Nuklearno oružje male snage je potrebno za obuzdavanje Rusije, i Vašington ne planira da smanjuje prag njegovog korišćenja, izjavio je pomoćnik zamenika šefa Pentagona Dejvid Trahtenberg.

 
„Razlog zbog kojeg smo odlučili da idemo putem nuklearnog oružja male snage je taj što gledamo šta rade, između ostalog, Rusi, a što izaziva veliku zabrinutost“, izjavio je vojni zvaničnik u Kongresu.

Prema njegovim rečima, zabrinutost SAD izaziva takozvana ruska doktrina „eskalacija za deeskalaciju“, koja predviđa ograničavanje primene nuklearnog oružja u uslovima vojnog konflikta uz korišćenje konvencionalnog naoružanja.
 
„Pokušavamo da isključimo svaku pogrešnu procenu svih protivnika koji mogu da pomisle da imaju neku prednost koju mogu da iskoriste i naprave naredni korak koji ne želimo da naprave“, rekao je predstavnik Ministarstva odbrane SAD.

Trahtenberg je dodao da SAD ne žele da dovode „eskalaciju do najvišeg nivoa“.

„Mi to radimo ne kako bismo smanjili prag upotrebe nuklearnog oružja, već da povećamo prag razuma protivnika ili potencijalnog protivnika“, zaključio je predstavnik Pentagona.


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zbog sankcija SAD Kini i njenim tehnološkim kompanijama, več neko vreme novi Huawei uređaji stižu bez Google aplikacija i Google Play prodavnice.    Iako Huawei ima svoju prodavnicu aplikacija App Gallery,...


Azerbejdžan je više puta tokom sastanaka sa kopredsednicima Minske grupe OEBS-a zahtevao da se uvedu sankcije Jermeniju zbog vršenja pritiska na Jerevan u rešavanju pitanja sukoba u Karabahu, izjavio...


Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da se u Karabahu poštuje primirje, „uprkos lokalnim provokacijama“. &

Državna služba za vanredne situacije Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske oružane snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo u karabaškom gradu Martuni.


Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša je izjavio da treba razmišljati o novim merama protiv širenja koronavirusa.


Ostale novosti iz rubrike »