booking.com
Početna stranica > Novosti

Rusija proverava rad Bi-Bi-sija nakon što je London počeo sa istragom protiv RT-a

Rusija proverava rad Bi-Bi-sija nakon što je London počeo sa istragom protiv RT-a
21.12.2018. god.


Ruska Savezna služba za nadzor u oblasti veza, informacionih tehnologija i komunikacija (Roskomnadzor) je započela proveru britanske redakcije „Bi-Bi-Si njuza“ na teritoriji Rusije, kao i sadržaja portala ove novinse agencije, saopštio je portparol Vadim Apelonski.

Regulator će ispitati da li su materijali novinske agencije u skladu sa ruskim zakonima. Objašnjava se da je razlog provere zbog odluke britanske regulatorne agencije "Ofkom" da izvršio proveru kanala RT.

Kada će rezultati biti poznati rezultati nije poznato.

Portparolk Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je saopštila da se odluka Roskomnadzora odavno čeka.

„Iskreno mi je žao zbog novinara Bi-Bi-Sija, oni su pravi profesionalci. Međutim, grubo mešanje britanskih vlasti u poslovanje ruskih medija nije nam ostavilo drugog izbora nego da primenimo recipročne mere“, saopštila je Zaharova.

"Ruska strana je upozoravala više puta", zaključila je Zaharova.

Ranije je britanska regulatorna agenicija "Ofkom" saopštila da RT navodno krši pravila emitovanja u sedam informativnih emisija, "bez čuvanja odgovarajuće nepristrasnosti".

RT je naveo da su izuzetno razočarani takvim zaključcima agencije.

"Emitovanje u Velikoj Britaniji se vrši u skladu sa pravilima koje je uspostavio britanski regulator i uvek se trudimo da ih poštujemo", komentarisala u pres služba kanala.

Situacija sa ruskim medijima na Zapadu u poslednjih nekoliko godina postaje sve teža. U novembru 2017. godine Parlament EU je usvojio rezoluciju koja se odnosi na potrebu da se suprotstavi ruskim medijima, a kao glavna pretnja u dokumentu su označeni RT i Sputnik.

Vladimir Putin, komentarišući usvajanje dokumenta od strane Parlamenta EU, čestitao je novinarima na efikasnom radu.

   • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Daničev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jelisaveta Hristić je po rodu i narodnosti pripadala Irskoj, a po onome kako je živela i delala, svim srcem Srbiji. Blagodarna Jelisaveta, udata je bila za srbskog konjičkog pukovnika ...


Miloš Pavlica (40) iz Novog Sada privremeno živi u sobi u roditeljskoj kući, a ovih dana očekuje prvu penziju koja će biti oko 15.000 dinara


Moskva i Brisel žele brzo proširenje korištenja rublje i evra u bilateralnim plaćanjima, izjavio je ministar finansija Rusije, nakon sastanka s potpredsednikom Evropske komisije za energetska pitanja.


Novi snimci pružaju jedinstveni uvid punjenja aviona gorivom u vazduhu, koju izvode dva ruska borbena aviona tokom treninga. Snimljeno je u potpunosti sa tačke gledišta pilota, od poletanja do...


Ostale novosti iz rubrike »