booking.com
Početna stranica > Novosti

Koalicija SAD bombardovala selo u Dejr ez Zoru

Koalicija SAD bombardovala selo u Dejr ez Zoru
28.10.2018. god.


Avioni koalicije SAD izveli su vazdušne napade na selo El Susa u provinciji Dejr ez Zor, saopštila je sirijska državna televizija.

U napadu je poginulo pet civila.

U sredu je koalicija takođe izvela napad na selo u Dejr el Zoru. Agencija SANA saopštila je da su poginula 62 civila.

Koalicija na čelu sa SAD demantovala je informacije o pogibiji civila u ovim napadima.

„Jedan od objekata koje je organizacija DAEŠ koristila kao komandni centar za planiranje i izvođenje napada bila je džamija. Komandant kopnenih snaga izjavio je da su samo teroristi DAEŠ-a bili prisutni u komandnom centru tokom napada“, izjavio je za RIA Novosti predstavnik koalicije, pukovnik kopnenih snaga SAD Šon Rajan.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  • Izvor
  • © Foto : SANA/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine. Ov


Raspoređivanje američkih raketa na kopnu u blizini ruskih granica izazvalo bi raketnu krizu sličnu „Karipskoj“, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov u Državnoj dumi.


Nema apsolutno nikakvih dokaza da su spoljne snage poput Rusije koristile Fejsbuk kako bi uticale na korisnike i britansko glasanje o napuštanju Evropske unije, saopšteno je danas iz te...

Zapadne države ignorišu pojavu nacionalizma i rusofobije u Gruziji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa rukovodiocima ruskog NVO sektora.


U Kremlju sa žaljenjem konstatuju da u Gruziji vlada rusofobska histerija koju radikalni elementi veštački podgrevaju iznutra, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.


Ostale novosti iz rubrike »