booking.com
Početna stranica > Novosti

Đulijani: Amerika će zbaciti iransku vlast čim socio-ekonomski uslovi, oblikovani sankcijama, sazru za revoluciju

Đulijani: Amerika će zbaciti iransku vlast čim socio-ekonomski uslovi, oblikovani sankcijama, sazru za revoluciju
24.09.2018. god.

Amerika će zbaciti iransku vlast čim socio-ekonomski uslovi, oblikovani sankcijama, sazru za revoluciju, izjavio je Rudi Đulijani, advokat američkog predsednika Donalda Trampa.

„Ne znam kada ćemo ih zbaciti. To bi moglo da se desi za nekoliko dana, meseci ili godina, ali to će se desiti. Oni će biti srušeni, a narodu Irana je dosta“, rekao je Đulijani na skupu „Samit iranskog ustanka“, koji je organizovala zajednica Amerikanaca iranskog porekla. 

Đulijani je ovu izjavu dao dan nakon krvavog napada na vojnu paradu u Iranu, u kom je život izgubilo više od 20 ljudi.

Đulijani je pohvalio Trampov pristup Teheranu, tvrdeći da sankcije koje je Amerika uvela nakon povlačenja iz nuklearnog sporazuma nanose veliku štetu iranskoj privredi.

„Sankcije funkcionišu. Valuta im ide ka nuli… To su uslovi koji vode do uspešne revolucije i, uz božju pomoć, nenasilne revolucije“, izjavio je Đulijani.


  • Izvor
  • foto: © Reuters/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Za nove sankcije Rusiji nije potreban povod, rekla je za RBK zvanična portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


Razgovor sa Vašingtonom je sličan razgovoru s đavolom, rekao je visoki zvaničnik Revolucionarne garde Irana, umanjujući američko vojno prisustvo u regionu kao "najslabije u istoriji". "Pregovaranje s đavo


NATO nastavlja da poziva Rusiju da vrati Ukrajini uhapšene marince i vojne brodove, saopštila je pres-služba Alijanse, komentarišući odluku Međunarodnog tribunala za morska prava.


Ostale novosti iz rubrike »