booking.com
Početna stranica > Novosti

Putin: Važno sačuvati vrednosti porodice i materinstva

Putin: Važno sačuvati vrednosti porodice i materinstva
21.09.2018. god.


Predsednik Rusije Vladimir Putin je istakao značaj očuvanja tradicionalnih vrednosti porodice i materinstva i založio se za ukidanje rodne neravnopravnosti.


„Zaštiti materinstva i dece i podršci ženama u Rusiji se poklanja posebna pažnja. Odnos prema ženama je kod nas, u našoj zemlji, ne ustručavam se da kažem — poseban. Dirljivo, iz duše, iskreno“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije smatra da treba rešiti problem rodne neravnopravnosti, ukinuti stereotipe i ograničenja u karijernom napretku za žene.

„Svet, država samo dobija ako ženskih uspeha bude što više“, izjavio je šef ruske države na Evroazijskom ženskom forumu.

Prema njegovim rečima, „u tom slučaju možemo ojačati nacionalni potencijal, osigurati stabilani globalni razvoj za čitavu civilizaciju“.

On je naveo da će Rusija izdvojiti 2,7 biliona rubalja za podršku porodici i deci u narednih šest godina.

„Važno je sačuvati i tradicionalne vrednosti - vrednosti porodice i materinstva koje ne zavise od društvene strukture i tehnološkog progresa. One su zajedničke zemljama sa različitim kulturama, običajima, kodovima“, naglasio je on.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Klimentьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine. Ov


Raspoređivanje američkih raketa na kopnu u blizini ruskih granica izazvalo bi raketnu krizu sličnu „Karipskoj“, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov u Državnoj dumi.


Nema apsolutno nikakvih dokaza da su spoljne snage poput Rusije koristile Fejsbuk kako bi uticale na korisnike i britansko glasanje o napuštanju Evropske unije, saopšteno je danas iz te...

Zapadne države ignorišu pojavu nacionalizma i rusofobije u Gruziji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa rukovodiocima ruskog NVO sektora.


U Kremlju sa žaljenjem konstatuju da u Gruziji vlada rusofobska histerija koju radikalni elementi veštački podgrevaju iznutra, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.


Ostale novosti iz rubrike »