booking.com
Početna stranica > Novosti

Putin: Važno sačuvati vrednosti porodice i materinstva

Putin: Važno sačuvati vrednosti porodice i materinstva
21.09.2018. god.


Predsednik Rusije Vladimir Putin je istakao značaj očuvanja tradicionalnih vrednosti porodice i materinstva i založio se za ukidanje rodne neravnopravnosti.


„Zaštiti materinstva i dece i podršci ženama u Rusiji se poklanja posebna pažnja. Odnos prema ženama je kod nas, u našoj zemlji, ne ustručavam se da kažem — poseban. Dirljivo, iz duše, iskreno“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije smatra da treba rešiti problem rodne neravnopravnosti, ukinuti stereotipe i ograničenja u karijernom napretku za žene.

„Svet, država samo dobija ako ženskih uspeha bude što više“, izjavio je šef ruske države na Evroazijskom ženskom forumu.

Prema njegovim rečima, „u tom slučaju možemo ojačati nacionalni potencijal, osigurati stabilani globalni razvoj za čitavu civilizaciju“.

On je naveo da će Rusija izdvojiti 2,7 biliona rubalja za podršku porodici i deci u narednih šest godina.

„Važno je sačuvati i tradicionalne vrednosti - vrednosti porodice i materinstva koje ne zavise od društvene strukture i tehnološkog progresa. One su zajedničke zemljama sa različitim kulturama, običajima, kodovima“, naglasio je on.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Klimentьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

      U Vranju je danas održana tradicionalna Samsijada, na kojoj su se domaćice iz Vranja, ali i drugih mesta takmičile u pripremanju samse i drugih tradicionalnih jela.   Ovogodišnja Samsi


    Tesla je lider na polju električnih automobila, ali i baterija koje

    U svetu automobila kao da nema granica. Ljubitelji super automobila znaju da cene nek


Izjava predsednika Rusije Vladimira Putina o potrebi preduzimanja mera za pripremu simetričnog odgovora na testiranje krstareće rakete u SAD predstavlja „još jedan primer“ dejstava Rusije usmerenih na podrivanje evropske...

U jesen 1939. godine Josif Staljin je potpisao Sporazum o nenapadanju sa Hitlerovom Nemačkom. Taj sporazum je sadržao i tajni protokol koji se ticao podele Poljske i Baltičkih država....


Rusija je saopštila da neće sedeti skrštenih ruku nakon što su SAD testirale raketu koja je zabranjena Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Kao odgovor, Moskva ima...


Ostale novosti iz rubrike »