booking.com
Početna stranica > Novosti

Putin protiv ograničavanja finansijske pomoći drugim zemljama

Putin protiv ograničavanja finansijske pomoći drugim zemljama
08.05.2018. god.


Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je protiv ograničavanja finansijske pomoći Ruske Federacije drugim zemljama.

"Na kraju krajeva, glavni izvor našeg blagostanja i prosperiteta se ne nalazi u ograničavanju pomoći drugim zemljama, nego u pravom izboru ekonomske politike i, shodno tome, socijalne. 
Što se tiče pomaganja ili ne, moramo prvo da se fokusiramo na naše interese, a kada pružimo podršku nekome, trebalo bi da napravimo pragmatičan pogled na ove stvari", rekao je Putin na plenarnoj sednici Državne dume.

On je dodao da se pružanjem podrške u stvaranju i povećavanju kupovne moći u određenoj zemlji i stvaranju potrebne saradnje, stvaraju kompetencije u drugim zemljama koje su "potrebne za zajednički timski rad gde na kraju dobijemo zajednički ekonomski efekat koji se zove sinergija".

 


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine. Ov


Raspoređivanje američkih raketa na kopnu u blizini ruskih granica izazvalo bi raketnu krizu sličnu „Karipskoj“, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov u Državnoj dumi.


Nema apsolutno nikakvih dokaza da su spoljne snage poput Rusije koristile Fejsbuk kako bi uticale na korisnike i britansko glasanje o napuštanju Evropske unije, saopšteno je danas iz te...

Zapadne države ignorišu pojavu nacionalizma i rusofobije u Gruziji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa rukovodiocima ruskog NVO sektora.


U Kremlju sa žaljenjem konstatuju da u Gruziji vlada rusofobska histerija koju radikalni elementi veštački podgrevaju iznutra, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.


Ostale novosti iz rubrike »