Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin protiv ograničavanja finansijske pomoći drugim zemljama

Putin protiv ograničavanja finansijske pomoći drugim zemljama
08.05.2018. god.


Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je protiv ograničavanja finansijske pomoći Ruske Federacije drugim zemljama.

"Na kraju krajeva, glavni izvor našeg blagostanja i prosperiteta se ne nalazi u ograničavanju pomoći drugim zemljama, nego u pravom izboru ekonomske politike i, shodno tome, socijalne. 
Što se tiče pomaganja ili ne, moramo prvo da se fokusiramo na naše interese, a kada pružimo podršku nekome, trebalo bi da napravimo pragmatičan pogled na ove stvari", rekao je Putin na plenarnoj sednici Državne dume.

On je dodao da se pružanjem podrške u stvaranju i povećavanju kupovne moći u određenoj zemlji i stvaranju potrebne saradnje, stvaraju kompetencije u drugim zemljama koje su "potrebne za zajednički timski rad gde na kraju dobijemo zajednički ekonomski efekat koji se zove sinergija".

 


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  U Rusiji ima četrdesetak zatvorenih gradova i otprilike 1,5 miliona stanovnika koji u njima žive daleko od očiju javnosti. Zatvoreni gradovi su deo sovjetskog nasleđa Rusije. SSSR se nadmetao sa...


Iz izjave Živadina Jovanovića, predsednika Beoforuma, za dnevni list „Politika“, 03. 08. 2020.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da se svet suočava sa „generacijskom katastrofom“ zbog zatvaranja škole usled globalne pandemije virusa korona.


Sirijska PVO presrela je „neprijateljske“ mete iznad prestonice zemlje, prenela je sirijska SANA. Saopšten


Poljska se pretvara u vojnu podršku Sjedinjenih Američkih Država na istoku Evrope, izjavio je senator Aleksej, komentarišući odluku Vašingtona da pošalje u tu zemlju dodatnih hiljadu američkih vojnika.


Ostale novosti iz rubrike »