booking.com
Početna stranica > Novosti

Podgorica: Slanje vojnika na Kosovo nacionalni prioritet

Podgorica: Slanje vojnika na Kosovo nacionalni prioritet
14.02.2018. god.


Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima i tako je bilo i sa odlukom o slanju pripadnika u misiju KFOR-a na Kosovu, rekao je danas ministar odbrane Predrag Bošković, prenosi RTCG.

On je to rekao crnogorskim novinarima u Briselu, komentarišući kritike srbskog ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu. Ovom odlukom će, po prvi put u istoriji Crne Gore crnogorski vojnik biti u sastavu okupatorske vojske, a protiv svog, srbskog naroda, i matične Srbije.

Podsjetimo da Vlada Crne Gore nije imala smjelosti da raspiše referendum o priključenju Crne Gore NATO-u, pa većina građana ovaj čin smatra aneksijom.

Aneksiju su na svojoj koži prvi osjetili vojnici VCG koji su odmah nakon toga dobili otkaze. Analitičar geopolitike i penzionisani general Blagoje Grahovac optužio je Boškovića da je „vojne jedinice pretvorio u partijske ćelije DPS, a uvidom u nacionalnu strukturu otpuštenih vojnika može se vidjeti kakvu etničku diskriminaciju ministar sprovodi“.

Protiv ministra je žalbu podnio i predsjednik SOVCG potpukovnik Nenad Čobeljić, zbog diskriminatorskog ponašanja i mobinga.

Premijer Crne Gore Duško Marković takođe je prije par dana priznao da je protiv priznanja lažne države Kosovo bilo čak 85% građana.

Najveći primjer beščašća ministra koji se nalazi na jednoj časnoj funkciji bio je kada je u martu prošle godine, na godišnjicu NATO bombardovanja zabranio da se oda pošta žrtvama NATO agresije u kasarnama u Danilovgradu i Podgorici.

IN4S  • Izvor
  • foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore / IN4S/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Izlazak Ukrajine iz Dogovora o prijateljstvu i saradnji sa Rusijom moglo bi negativno da utiče na položaj Kijeva po pitanju Krima, saopštio je bivši šef Spoljno-obaveštajne službe Ukrajine general...


Vrhovni muftija Sirije, Ahmad Hasun je tokom sastanka sa studentima u gradu Surgutu ukazao na potrebu za jasnim razdvajanjem religije i države. "Proroci ne stvaraju države, oni su otvorili vrata...

Šef Odbora Saveta Federacije za informacionu politiku Aleksej Puškov smatra da Kina neće moći da ostvari ukidanje sankcija od strane SAD zbog kupovine ruskog oružja. "Verujem da će poziv Kine...


Iran smatra da su za teroristički napad u Ahvazu, gde je poginulo više od 10 ljudi, odgovorni „regionalni sponzori terorizma i njihovi američki instruktori“, izjavio je iranski ministar spoljnih...


Ostale novosti iz rubrike »