booking.com
Početna stranica > Novosti

Podgorica: Slanje vojnika na Kosovo nacionalni prioritet

Podgorica: Slanje vojnika na Kosovo nacionalni prioritet
14.02.2018. god.


Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima i tako je bilo i sa odlukom o slanju pripadnika u misiju KFOR-a na Kosovu, rekao je danas ministar odbrane Predrag Bošković, prenosi RTCG.

On je to rekao crnogorskim novinarima u Briselu, komentarišući kritike srbskog ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu. Ovom odlukom će, po prvi put u istoriji Crne Gore crnogorski vojnik biti u sastavu okupatorske vojske, a protiv svog, srbskog naroda, i matične Srbije.

Podsjetimo da Vlada Crne Gore nije imala smjelosti da raspiše referendum o priključenju Crne Gore NATO-u, pa većina građana ovaj čin smatra aneksijom.

Aneksiju su na svojoj koži prvi osjetili vojnici VCG koji su odmah nakon toga dobili otkaze. Analitičar geopolitike i penzionisani general Blagoje Grahovac optužio je Boškovića da je „vojne jedinice pretvorio u partijske ćelije DPS, a uvidom u nacionalnu strukturu otpuštenih vojnika može se vidjeti kakvu etničku diskriminaciju ministar sprovodi“.

Protiv ministra je žalbu podnio i predsjednik SOVCG potpukovnik Nenad Čobeljić, zbog diskriminatorskog ponašanja i mobinga.

Premijer Crne Gore Duško Marković takođe je prije par dana priznao da je protiv priznanja lažne države Kosovo bilo čak 85% građana.

Najveći primjer beščašća ministra koji se nalazi na jednoj časnoj funkciji bio je kada je u martu prošle godine, na godišnjicu NATO bombardovanja zabranio da se oda pošta žrtvama NATO agresije u kasarnama u Danilovgradu i Podgorici.

IN4S  • Izvor
  • foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore / IN4S/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je Rusija oslonac suvereniteta zemlje. Tako je on komentarisao sopstvene reči, izgovorene dan ranije u poruci narodu i Narodnoj skupštini, a posebno, da...


Ako ste u potrazi za rajem na zemlji, naći ćete ga na ruskom Altaju.  

Ko god da pobedi u predstojećem, drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini, važno je da poštuje međunarodno pravo i međunarodne obaveze, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.


Rusija će dobiti u zakup morsku luku Tartus u Siriji na period od 49 godina, rekao je zamenik premijera Jurij Borisov nakon sastanka s predsednikom Sirijse Bašarom Asadom. Prema Borisovim...


  Poznata modna blogerka iz Hong Konga Liau Cheng je ostala zapanjena kada su njene fotografije osvanule širom Tajlanda u okviru kampanje za proširenje porodice. Liau je kontaktirala rejlamnu agenciju...


Ostale novosti iz rubrike »