booking.com
Početna stranica > Novosti

Podgorica: Slanje vojnika na Kosovo nacionalni prioritet

Podgorica: Slanje vojnika na Kosovo nacionalni prioritet
14.02.2018. god.


Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima i tako je bilo i sa odlukom o slanju pripadnika u misiju KFOR-a na Kosovu, rekao je danas ministar odbrane Predrag Bošković, prenosi RTCG.

On je to rekao crnogorskim novinarima u Briselu, komentarišući kritike srbskog ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu. Ovom odlukom će, po prvi put u istoriji Crne Gore crnogorski vojnik biti u sastavu okupatorske vojske, a protiv svog, srbskog naroda, i matične Srbije.

Podsjetimo da Vlada Crne Gore nije imala smjelosti da raspiše referendum o priključenju Crne Gore NATO-u, pa većina građana ovaj čin smatra aneksijom.

Aneksiju su na svojoj koži prvi osjetili vojnici VCG koji su odmah nakon toga dobili otkaze. Analitičar geopolitike i penzionisani general Blagoje Grahovac optužio je Boškovića da je „vojne jedinice pretvorio u partijske ćelije DPS, a uvidom u nacionalnu strukturu otpuštenih vojnika može se vidjeti kakvu etničku diskriminaciju ministar sprovodi“.

Protiv ministra je žalbu podnio i predsjednik SOVCG potpukovnik Nenad Čobeljić, zbog diskriminatorskog ponašanja i mobinga.

Premijer Crne Gore Duško Marković takođe je prije par dana priznao da je protiv priznanja lažne države Kosovo bilo čak 85% građana.

Najveći primjer beščašća ministra koji se nalazi na jednoj časnoj funkciji bio je kada je u martu prošle godine, na godišnjicu NATO bombardovanja zabranio da se oda pošta žrtvama NATO agresije u kasarnama u Danilovgradu i Podgorici.

IN4S  • Izvor
  • foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore / IN4S/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Neke zemlje koriste finansijske instrumente za donošenje odluke o primanju nepriznate Republike Kosovo u Interpol, saopštio ruski ambasador u UN-u Vasilij Nebezja, govoreći na sastanku Saveta bezbednosti UN o...

Dijalog između Srbije i nepriznate Republike Kosovo pod okriljem Evropske Unije je u stanju duboke konceptualne krize, saopštio je ambasador Rusije u UN-u Vasilij Nebenzja, govoreći na sastanku Saveta...


Premijer Japana Šinzo Abe nada se da će Japan i Rusija rešiti teritorijalno pitanje i zaključiti mirovni sporazum na osnovu poverenja izgrađenog među liderima dveju zemalja.

Rusija je spremna za saradnju i pomoć u rešavanju kosovskog pitanja, poručio je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.


Španske vlasti dozvolile su sportistima sa Kosova da koriste nacionalne simbole (zastavu i himnu) na međunarodnim takmičenjima u zemlji, navodi se u zajedničkom saopštenju Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i...


Ostale novosti iz rubrike »