booking.com
Početna stranica > Novosti

Tramp: SAD više ništa neće nametati drugim zemljama

21.01.2017. god.


Donald Tramp danas je u prvom predsjedničkom govoru najavio da će nova američka politika biti zasnovana na poštivanju nacionalnih interesa drugih zemalja i naglasio SAD više neće ništa nametati drugim zemljama.

Tramp je, nakon što je na Kapitol Hilu položio zakletvu i zvanično postao 45. američki predsjednik, poručio i da će SAD „ujediniti civilizovani svijet protiv radikalnog islamskog terorizma“ i da će ta pojava „biti potpuno iskorijenjena sa lica zemlje“.

On je rekao da nova američka administracija vratiti narodu moć iz Vašingtona i da će posvetiti pažnju otvaranju novih radnih mjesta i razvoju obrazovanja.

„Zajedno ćemo odrediti kurs Amerike i svijeta u mnogim narednim godinama. Mi, građani Amerike, sada smo ujedinjeni u velikom nacionalnom naporu da obnovimo svoju zemlju i obnovimo obećanje čitavom našem narodu“, rekao je Tramp.

Tramp je dodao da je u prethodnom periodu „Vašington cvjetao“, ali da „narod nije dijelio to bogatstvo“.

„Postigli smo da se druge zemlje obogate, dok su bogatstvo, snaga i samopouzdanje naše zemlje izblijedili na horizontu. Jedna po jedna, fabrike su napuštale naše obale. Bogatstvo naše srednje klase odneseno je iz njenih domova i raspoređeno širom svijeta. Od ovog dana pa nadalje biće samo – Amerika prva, Amerika prva!“, naglasio je Tramp.

On je rekao da je završeno vrijeme prazne priče i da je došao trenutak za akciju.

„Moramo imati velike planove i još veće snove. Više neću prihvatati političatre koji samo pričaju, a ništa ne rade, koji se konstantno žale, ali nikada ništa ne učine tim povodom. Završeno je vrijeme prazne priče, sada je došao trenutak za akciju. Ne dozvolite nikom da vam kaže da se to ne može učiniti“, rekao je Tramp.

On je pohvalio američke snage bezbjednosti i vojsku i rekao da će „novi nacionalni ponos zaliječiti podjele“.

„Vrijeme je da se sjetimo da stara mudrost naših vojnika nikada neće biti zaboravljena i da, bez obzira na to da li smo crni, smeđi ili bijeli, svi krvarimo istu crvenu krv patriota“, rekao je Tramp i zaključio govor porukom „neka Bog čuva Ameriku“.

Iskra, Srna  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


30 tenkova T-34, koji su ruskoj vojsci poklonjeni od strane Laosa, stigli su u Naro-Fominsk, u blizini Moskve. Kao što je zamenik ministra odbrane Dmitrij Bulgakov izjavio na ceremoniji dolaska...


Rusija i Ujedinjene nacije su učinile mnogo na normalizaciji situacije u Siriji, izjavio je ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu na pregovorima sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN-a za...


Zamenik predsednika Komiteta za odbranu Državne dume, Aleksandar Šerin je predložio da se dan kapitulacije Japana proglasi praznikom. "Danas uvodim zakonodavnu inicijativu da se u Ruskoj Federaciji 2. septembar 1...


Ostale novosti iz rubrike »