TV LICA - Aleksandra Ivanović
booking.com
Početna stranica > Novosti
Ivan Trajković

TV LICA - Aleksandra Ivanović

TV LICA - Aleksandra Ivanović
30.09.2017. god.

 

 

 

1. Da li je teško voditi Jutarnji dnevnik toliko dugo?

1.Jutarnji dnevnik i vesti, u okviru Jutarnjeg programa, vodim i uređujem od 2009.godine. U poslednjih godinu - dve samo uređujem i to je dosta dug period kako rano ustajem . Moj radni dan počinje u 4 ujutru. Nije lako ustajati tako rano, ali profesionalna orijentisanost, samodisciplina, odgovornost, i možda ono što je najvažnije - volja i ljubav prema poslu, daju potrebnu energiju i podtsrek da se bude na nivou zadatka .

2. Kad nisi pred kamerama, tvoj posao obuhvata i...

2. Stalan rad na opštoj informisanosti - praćenje svih aktuelnih tema, pripremu malih vesti i dnevnika kroz rad sa kolegama, rad sa novinarima, spikerima, snimateljima i svima koji učestvuju u realizaciji programa.

3. Koliko slobodnog vremena imaš i kako ga koristiš?

3. S obzirom na to da rano ustajem i rano počinjem radni dan, ostaje mi dovoljno slobodnog vremena za sve druge aktivnosti. U zavisnosti od dnevnih i porodičnih obaveza koje su mi na prvom mestu, volim da se vidim sa prijateljima, a posebno volim da provodim što više vremena u prirodi, u šetnji …inače volim da se osamim, čitam neko dobro štivo, istražujem po internetu, slušam omiljenu muziku.

4. Koje je tvoje omiljeno mesto za odmor u BG, a koje za letovanje ?

4. U poslednje vreme mi prija odlazak na Avalu, naravno tu je uvek i Ada Ciganlija, a van Beograda volim da odmaram u Crnoj Gori, generalno nemam omiljenu svetsku destinaciju jer uvek želim da istražujem neka nova mesta i mora.

5. Kada ne bi vodila Dnevnik i vesti, koja emisija bi bila po tvom ukusu?

5. Volela bih da u emisijama sa filozofsko-psihološkog aspekta pokušam da pronađem odgovore čemu kao čovečanstvo stremimo i zašto i danas imamo opštu pojavu devijacije i destrukcije unutar ljudskog roda. Pitanje zašto su ljudi slabi i ne umeju da upravljau sobom nego uglavnom razaraju je, čini mi se, i dalje je bez odogovra.

6. Svedoci smo "estradizacije" televizije i medija u Srbiji. Da li program prati želje gledalaca ili "nameće" gledaocima teme?

6. TV zaista ima tu moć da može da formira ukus publike i pokuša da nametne društvene vrednosti. Samo je pitanje na koji način i kada to čini u vreme sveopšte komercijalizacije. TV program je uvek u skladu sa vremenom u kome živimo - nekada, ne tako davno, bilo je nezamislivo da se na televiziji nađe većina sadržaja ( destruktivno-devijantnog pa čak i vulgarnog tipa) kakvog danas imamo .

7. Da li sebe kroz 10 godina vidiš i dalje u svetu novinarstva?

7. Pitanje je da li će novinarstvo kao takvo uopšte opstati za deset, dvadeset godina. Živimo u eri sve brže tehnološke dehumanizacije (stvaranja veštačke inteligencije) u svim sferama života pa i u novinarstvu. Već smo uveliko svedoci postepenog izumiranja štampane reči i klasičnog radijskog programa. Ja se ipak nadam da će potreba za kvalitetnim novinarstvom opstati i naravno da ja sebe vidim u tome .

Ivan Trajković
 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost