RT: „Uzeli su našu zastavu i himnu, ali ne našu čast i uverenja!” - Ilija Kovalčuk
booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: „Uzeli su našu zastavu i himnu, ali ne našu čast i uverenja!” - Ilija Kovalčuk

RT: „Uzeli su našu zastavu i himnu, ali ne našu čast i uverenja!” - Ilija Kovalčuk
06.12.2017. god.


Ruski međunarodni igrač hokeja i bivša zvezda NHL-a Ilja Kovalčuk saopštio je da bi ruski sportisti trebali otići na Olimpijske igre u Južnoj Koreji, uprkos odluci Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC) da zabrani rusku zastavu i nacionalnu himnu.


U utorak je MOK suspendovao Ruski olimpijski komitet (ROK) sa olimpijskih igara 2018. godine, odlučivši da se "čisti" ruski sportisti mogu takmičiti samo pod neutralnom zastavom u Južnoj Koreji sledećeg februara.

Rusija će i dalje biti u mogućnosti da se takmiči u timskim sportovima, poput hokeja na ledu i karlinga. Naziv tima pod kojim će učestvovati ruski sportisti još nije saopšten niti detalji o dresovima tima.

"Odlazak na Olimpijadu je neophodan. Odbijanje znači predaju", rekao je Kovalčuk, komentarišući novinarima odluku MOK-a.

"Savršeno smo svesni da je odluka MOK-a jednostavno politika i protiv koga je usmerena. Više manje smo znali da će takva odluka biti donešena. Ali, ako sportisti odu u Pjongčang, to će još više zbližiti i ujedioniti zemlju. Svi "čisti" sportisti moraju ići. Mi smo sportisti, nemamo nikakve veze sa politikom. Za nas će važan biti turnir, koji se neće razlikovati od drugih", dodao je on.


"Patriotizam i ljubav prema našoj zemlji je u našim srcima. Nema potrebe da galamimo o tome, ili čak da nosimo zastavu na našim grudima. Naša vera će učiniti da budemo uspešni. I pevaćemo himnu.", naglasio je Kovalčuk.

On je takođe rekao da očekuje veliku podršku ruskih navijača, zbog teške situacije koju će nacionalni tim morati da prolazi.

"Osećamo razočaranje, jer je politika prevazišla sport. Uvek se kaže da sport nije deo politike", rekao je Kovalčuk.


"Olimpijada je značajan događaj u hokeju na ledu, u svakom slučaju. I ne mogu da kažem da ne držimo bilo kakvu sumnju. Umesto toga, to je nedostatak razumevanja. Na kraju krajeva, mi smo samo sportisti koji svakodnevno treniramo, vežbamo naše sportove i sanjamo o predstavljanju naše zemlje. Da, uzeli su našu zastavu i himnu, ali ne i našu čast i uverenja! Znamo da smo mi Rusi i da predstavljamo najbolju zemlju na svetu. Verujem da će nas navijači podržati još više. Trudićemo se da učinimo sve kako bi opravdali njihove nade.", naglasio je Kovalčuk.  • Izvor
  • foto: © Alexey Kudenko / Sputnik/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost