enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Poništeni rezultati za četiri sportiste Rusije na OI u Sočiju

Poništeni rezultati za četiri sportiste Rusije na OI u Sočiju
10.11.2017. god.


Rezultati ruskih skijaša Alekseja Petuhova, Maksima Vilegžanina, Jevgenije Šapovalove i Julije Ivanove na Olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju poništeni su odlukom komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Rusiji su oduzete još dve medalje sa OI, saopštila predsednica Federacije skijaških trka Jelena Vjalde.

„Poništeni su rezultati sportista na Olimpijadi u Sočiju. Sportisti su doživotno diskvalifikovani sa učešća na Olimpijadi“, saopštila je Vjalbe.

Na Olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju Vilegžanin je osvojio tri srebrne medalje, Petuhov je zauzeo osmo mesto u sprintu, dok je Šapovalova bila 28. u sprintu. Ivanova je zauzela šesto mesto u sprintu i štafeti 4 puta na 5 km, 17. mesto u trci klasičnim stilom na 10 km, 30. mesto u trci na 30 km slobodnim stilom.

Ranije je bilo saopšteno da je ista odluka bila doneta i za Aleksandra Legkova (koji je osvojio zlatno na 50 km i srebro u štafeti) i Jevgenija Belova, čija diskvalifikacija će biti osporena na Sportskom arbitražnom sudu.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost