enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Saopštenja o učešću Rusije na Olimpijadi bez intoniranja himne su dezinformacije

Saopštenja o učešću Rusije na Olimpijadi bez intoniranja himne su dezinformacije
07.11.2017. god.

 
Saopštenja američkih medija da Međunarodni olimpijski komitet (MOK) može dozvoliti Rusiji da ode na Zamske olimpijske igre koje se održavaju u Južnoj Koreji, samo bez intoniranja državne himne je očigledna dezinformacija, saopštio je agenciji „R. Sport“ član Komiteta Državne dume za fizičku kulturu, sport i turizam Dmitrij Sviščev.

„Mislim da je to još jedna u nizu dezinformacija. To nije prvi put. Oni žele da vide kako bismo reagovali“, rekao je Sviščev.

„Te akcije su veoma slične onima kada su sa naše ambasade skidali zastave. Naš olimpijski komitet je jasno izrazio svoj stav da će Rusija otići samo sa državnom zastavom i himnom. Mislim da je to ispravan stav i da ga se treba držati“, naglasio je sagovornik agencije.

Sviščev je primetio da je izvor informacije list iz SAD.

„Opet čudna stvar: Amerikanci počinju da naduvavaju glasine i histeriju povodom toga kako oni misle da treba mi da reagujemo: pod zastavom ili bez nje, sa himnom ili bez nje. Čini mi se da su se oni jednostavno izgubili u prostoru i ne shvataju šta govore. Zašto mi da ne saznajemo informacije od zvaničnog partnera — MOK-a, već iz medija? Ili sa druge strane okeana diktiraju MOK-u odluke, ili postoji curenje informacija, što je nedopustivo za tako ozbiljnu organizaciju kao što je MOK“, smatra poslanik.

Ranije je „Njujork tajms“, pozivajući se na sopstvene izvore, saopštio da bi Međunarodni olimpijski komitet mogao da dozvoli reprezentaciji Rusije učešće na Olimpijskim igrama 2018. u Pjongčangu, ali uz zabranu intoniranje državne himne na otvaranju i zatvaranju događaja.      • Izvor
  • foto: sportfm.ru/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost