Python
Početna stranica > Novosti

Tomićević i Zorić svetski prvaci!

26.08.2017. god.


Srbska posada u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj. Posada u sastavu Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojila bronzanu medalju u disciplini kajak dvosed na 200 metara.

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu.

Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647. Drugo mesto pripalo je posadi Slovačke (3:10.725), a bronzanu medalju osvojili su takmičari Češke (3:10.853).

"Osećali smo da smo u dobroj formi i pre nego što smo došli ovde", rekao je neposredno posle trke Zorić.

"Znali smo da možemo da napadnemo prvo mesto, i sada smo to i uspeli. Na Olimpijskim igrama je bilo teže, prvenstveno zbog većeg pritiska. Što se same trke tiče, mislim da je ovo jedna od najboljih koje smo ikada izveslali", rekao je on.

Predhodno su Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili bronzanu medalju u disciplini kajak dvosed na 200 metara. Oni su u A finalu kroz liniju cilja prošli treći, sa vremenom 31.451.

Prvo mesto u trci koja je do samog kraja bila neizvesna osvojili su reprezentativci Mađarske Balaš Birkaš i Mark Balaška sa vremenom 30.912, a nepune dve desetinke pre Grujića i Novakovića kroz cilj su stigli Španci Karlos Garote i Kristijan Toro (31.278).

RTS  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost