enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Kadirov: Spreman sam da ispunim bilo koji naloga predsednika Putina

Kadirov: Spreman sam da ispunim bilo koji naloga predsednika Putina
20.04.2017. god.


Ramzan Kadirov je u intervjuu za kanal RT govorio o budućnosti Čečenije, i svojoj odanosti predsednike Ruske Federacije Vladimiru Putinu.U razgovoru sa dopisniku pomenute televizije lider Čečenije, koja je postala republika pre deset godina, je govorio o napretku koji je ostvarila Republika u prethodnim godinama, o tome zašto je bespogovorno odan Putinu, kao i specnaz bataljonu Čečena u Siriji.

Lepa Čečenija — razlog za ponos
  

 

glavni grad Čečenije Grozni

 

Kadirov je rekao da je u poslednjih deset godina mnogo je urađeno u zemlji. Za to, zasluge pripisuje čečenskom narodu i ogromnoj podršci Ruske Federacije.Kada je Ramzan Kadirov došao na čelo Republike, stopa nezaposlenosti iznosila je 76 odsto. Prošle godine, ova cifra je dostigla nivo od 12 odsto, «a sada govorimo o 9.2 procenata», rekao je Kadirov.

Prema Kadirovu, to je veliki uspeh. 
 

 

pogled na Grozni 1997

 

On je takođe istakao da je u zemlji morao da krene od nule. Čitava infrastruktura je bila uništena.

Nije radila ni industrija, ni građevinarstvo, ni poljoprivreda. Ali sada, po rečima lidera Čečenije glavni grad Republike može se uporediti sa najlepšim gradovima na svetu.

Odanost Putinu


Kadirov je ponovio da stoji iz svojih reči ranije prenetih u medijima da je bespogovorno odan Putinu.

On je rekao da mnogo duguje ruskom predsedniku. Konkretno, lider Čečenije misli na Putinovu ličnu podršku nakon smrti njegovog oca Ahmeda Kadirova.

Lider Čečenije je priznao da u potpunosti veruje i poštuje predsednika Ruske Federacije i da je spreman da ispuni bilo koji od njegovih naloga.

On je naglasio da to nikako nisu prazne reči.

Čečeni u Siriji


Ramzan Kadirov je rekao da je u Siriji sada jedan čečenski bataljon, koji je zamenio vojnike koji su se vratili u Čečeniju iz Alepa. On je istakao da će bataljoni nastaviti da se menjaju međusobno.

Prema Kadirovu, Čečeni  u Siriji  su imali situacije  kada su bili suočeni sa militantima i jako su se dobro pokazali. Za uspešnost izvedenih operacija, vojnici su nagrađeni ordenima Ruske Federacije.

Trenutnu situaciju u Siriji, Kadirov smatra jako složenom.

On je istakao da je Zapad bombardovao vladine trupe, da podržava i naoružava opoziciju, kršeći sva međunarodna pravila, a u isto vreme optužuje Rusiju.

Lola Đorđević,
Njuzfront  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost