booking.com
Početna stranica > Novosti

SNAŽNA EKSPLOZIJA U SKADRU! Meta napada albanski biznismen?

SNAŽNA EKSPLOZIJA U SKADRU! Meta napada albanski biznismen?
13.01.2018. god.
Osam osoba povređeno je danas u snažnoj eksploziji u Skadru i tom prilikom oštećeno je prizemlje poslovne zgrade u tom gradu na severu Albanije, saopštila je policija.

 U saopštenju albanske policije se navodi da je u pitanju bio eksploziv TNT i da je povređen vlasnik te poslovne zgrade, kao i sedam prolaznika.

 
 Policija navodi da je stanje tri osobe ozbiljno i da su smeštene u bolnicu u Tirani.
 
AP prenosi da policija ispituje očevice i da je postavila kontrolne punktove u Skadru, 110 kilometara severno od Tirane.
 
 O eksploziji je izvestila i Radio-televizija Crne Gore, navodeći da je među povređenima i jedna njihova radnica. 
 
RTCG prenosi, pozivajući se na albansku policiju, da je meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula. 
 
Eksplozija se dogodila oko 10.30 sati, u centru grada. Albanski mediji navode da je eksploziv bio postavljen na motociklu, koji se nalazio ispred zgrade u kojima su i prostorije srbsko-crnogorske manjine.
 
 Reporteri RTCG navode da su prizori sa trga Rus uznemirujići, da je situacija haotična i da je pravo čudo da nije bilo težih posledica. U neposrednoj blizini mesta ekspolozije zatekla se i ekipa Televizije Crne Gore.
 
 Među povređenima je i radnica RTCG-a R. G., koja je puštena iz bolnice nakon ukazane pomoći. Reporter crnogorske televizije Marija Radulović izjavila je da je ekipa bila u Skadru da bi snimila priču o tome koliko Crnogorci kupuju u Skadru i da je eksplozija odjeknula dok su intervjuisali trgovce. 
 
- Haotična situacija, povređeni ljudi, nismo znali kuda bežimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posledica. Kasnije smo čuli da je bomba podmetnuta pod automobil nekog biznismena - rekla je ona. 
 
O događaju je obavešteno Ministarstvo inostranih poslova i ambasada Crne Gore u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar, navodi RTCG.    


  • Izvor
  • pink.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR ukrajinske snage su za protekla 24 sata 22 puta napale teritoriju DNR.Pod vatrom ukrajinskih snaga našlo se 8 naseljenih mesta Republike.

Moskva će adekvatno reagovati ako se u Ukrajini pojavi nova američka vojna baza, izjavio je u intervjuu za RIA Novosti državni sekretar i pomoćnik ministra spoljnih poslova


Predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Konstantin Kosačov predložio je da se neutralne države motivišu da ne stupaju u NATO, tako što će u rusku vojnu doktrinu biti...

Srbska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Svetog Nikolu, zaštitnika putnika, moreplovaca, dece. Sveti Nikola je najčešća krsna slava, a u narodu se za današnji dan kaže: Ko ne...


Prvi puk je "Avangarda" sa dva lansera biće raspoređen na borbenu dužnost u Dombarovskoj diviziji, rekao je novinarima komandant Strateških raketnih snaga, general-pukovnik Sergej Karakajev. On je rekao da s...


Ostale novosti iz rubrike »