booking.com
Početna stranica > Novosti

SNAŽNA EKSPLOZIJA U SKADRU! Meta napada albanski biznismen?

SNAŽNA EKSPLOZIJA U SKADRU! Meta napada albanski biznismen?
13.01.2018. god.
Osam osoba povređeno je danas u snažnoj eksploziji u Skadru i tom prilikom oštećeno je prizemlje poslovne zgrade u tom gradu na severu Albanije, saopštila je policija.

 U saopštenju albanske policije se navodi da je u pitanju bio eksploziv TNT i da je povređen vlasnik te poslovne zgrade, kao i sedam prolaznika.

 
 Policija navodi da je stanje tri osobe ozbiljno i da su smeštene u bolnicu u Tirani.
 
AP prenosi da policija ispituje očevice i da je postavila kontrolne punktove u Skadru, 110 kilometara severno od Tirane.
 
 O eksploziji je izvestila i Radio-televizija Crne Gore, navodeći da je među povređenima i jedna njihova radnica. 
 
RTCG prenosi, pozivajući se na albansku policiju, da je meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula. 
 
Eksplozija se dogodila oko 10.30 sati, u centru grada. Albanski mediji navode da je eksploziv bio postavljen na motociklu, koji se nalazio ispred zgrade u kojima su i prostorije srbsko-crnogorske manjine.
 
 Reporteri RTCG navode da su prizori sa trga Rus uznemirujići, da je situacija haotična i da je pravo čudo da nije bilo težih posledica. U neposrednoj blizini mesta ekspolozije zatekla se i ekipa Televizije Crne Gore.
 
 Među povređenima je i radnica RTCG-a R. G., koja je puštena iz bolnice nakon ukazane pomoći. Reporter crnogorske televizije Marija Radulović izjavila je da je ekipa bila u Skadru da bi snimila priču o tome koliko Crnogorci kupuju u Skadru i da je eksplozija odjeknula dok su intervjuisali trgovce. 
 
- Haotična situacija, povređeni ljudi, nismo znali kuda bežimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posledica. Kasnije smo čuli da je bomba podmetnuta pod automobil nekog biznismena - rekla je ona. 
 
O događaju je obavešteno Ministarstvo inostranih poslova i ambasada Crne Gore u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar, navodi RTCG.    


  • Izvor
  • pink.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vaseljenski patrijarh Vartolomej, nakon nedeljne službe u Hramu Svetog Foke u Istanbulu, obraćajući se generalnom konzulu Ukrajine Aleksandru Gamanu, izjavio je da će uskoro dati autokefalnost ukrajinskoj crkvi.


  "IAF (Izraelske vazduhoplovne snage) se nisu krile iza bilo kog aviona, a izraelski avioni bili u izraelskom vazdušnom prostoru u vreme pada ruskog aviona", saopštile su Izraelske v


Portparol Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko je saopštio da ukrajinski izveštaji o zauzimanju sela od strane ukrajinske vojske u regionu Luganska ne odgovoraju stvarnosti, jer je selo...

Dva broda pomorskih snaga Ukrajine - kontrolni brod "Donbas" i tegljač "Korets", uključeni su u karavan za prolaz duž kanala Kerčevog moreuza, javila je pres služba "Rosmorečflota". "D


Dva broda ukrajinske ratne mornarice - kontrolni brod „Donbas“ i tegljač „Korec“ ušli su u Kerčko-jenikalski kanal za prolazak u Azovsko more ispod Krimskog mosta, izjavio je za ...


Ostale novosti iz rubrike »