enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Zaharova: Ideja zaštite globalnog poretka posebno cinično zvuči iz usta šefice britanskog kabineta

Zaharova: Ideja zaštite globalnog poretka posebno cinično zvuči iz usta šefice britanskog kabineta
14.11.2017. god.


Optužbe na račun Rusije sa kojima je izašla premijerka Velike Britanije Tereza Mej su neodgovorne i neosnovane, navodi se u komentaru portparola Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marije Zaharove.

Zaharova je navela da se ovog puta Rusija na skali „pretnji međunarodnoj zajednici našla ne na istom nivou sa drugim pretnjama, već na prvom mestu“.„Spisak teza nije nov, ali je glavno ono što ih objedinjuje — neodgovorni i neosnovani karakter optužbi na račun Rusije. Ideja zaštite globalnog poretka posebno cinično zvuči iz usta šefice britanskog kabineta“, istakla je Zaharova.

Ona je podsetila na akcije Britanije u Iraku i Libiji koje su dovele do žrtava i stradanja miliona ljudi i destabilizacije celih regiona.

„Pritom, London pokazuje fundamentalno nerazumevanje procesa koji se odvijaju u svetu i suštine istog tog međunarodno-pravnog poretka, zasnovanog na UN, koji Velika Britanija namerava da zaštiti“, naglasila je Zaharova.

Ona je naglasila da put konfrontacije koji je izabrao London neće pomoći da se realizuju ciljevi Ujedinjenog Kraljevstva.

Juče je Tereza Mej kritikovala Rusiju, naglasivši da akcije Kremlja „prete međunarodnom poretku“.Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je na to preporučilo Mejovoj da proba krimsko vino.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost