enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Peskov: Moskva predlagala Vašingtonu da se održe sastanci o gorućim problemima

Peskov: Moskva predlagala Vašingtonu da se održe sastanci o gorućim problemima
13.09.2017. god.


Govoreći o krizi u odnosima sa SAD, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je istakao da je Moskva zaista predlagala Vašingtonu da se održe sastanci na kojima bi se razmotrili gorući problemi, ali da nije naišla na pozitivan odgovor.

Američki mediji ranije su objavili da je Moskva još proletos predlagala američkoj administraciji da se obnove diplomatski i vojni kanali za vezu, kao i kontakti specijalnih službi koji su bili zamrznuti u vreme administracije Baraka Obame.

„Da, zaista, davali smo takve predloge u raznim formatima američkoj strani, Moskva se dosledno zalagala za obnavljanje dijaloga, za razmenu mišljenja, za pokušaje traganja za zajedničkim rešenjima, ali, nažalost, to nije bilo uzajamno“, rekao je Peskov.

Na pitanje novinara da prokomentariše predlog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša da se u rešavanje krize na Korejskom poluostrvu uključi bivši šef ove organizacije Ban Ki Mun, Peskov je rekao da će Moskva prvo proučiti i razmotriti detalje tog predloga, da će potom doneti svoju odluku o tome.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je ranije da planira da u rad na rešavanju problema Severne Koreje uključi Ban Ki Muna, koji je i bivši šef južnokorejske diplomatije.   • Izvor
  • foto: Sergey Guneev/RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost