enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Medojević: Tokom montiranog procesa, neću odgovarati na pitanja neprofesionalnog SDT-a

Medojević: Tokom montiranog procesa, neću odgovarati na pitanja neprofesionalnog SDT-a
17.07.2017. god.


Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta, održao je konferenciju za medije povodom svog saslušanja koje je održano danas u Specijalnom državnom tužilaštvu.

„Danas sam poručio SDT-u da se neprofesionalno ponaša, kao i da je riječ o politički montiranom procesu, koji je posledica lične odmazde SDT-a Milivoja Katnića“, kazao je na konferenciji lider PzP-a.

Istakao je da je pred tužiteljkom Vukčević kazao da tužilaštvo nije prikupilo niti jedan dokaz o navodnom procesu.„Radi se o privatnoj pozajmici novca čovjeka koji je dokazao da je novac legalan“, kazao je Medojević.

Lider PzP je kazao da je odbio da odgovara na pitanja tužioca, ali je rekao da će odgovorati na pitanja suda. On je kazao da je tako postupio jer SDT ne postupa profesionalno.

Na konferenciji su, pored Medojevića, govorili i njegovi advokati – Feđa Dimović i Dražen Medojević.

„Specijalni državni tužilac Katnić se ponaša kao nekada sovjetski tužilac Višinski koji je govorio – dajte mi čovjeka, ja ću naći zločin“, kazao je Medojevićev advokat Feđa Dimović.

„Vodite poštovane sudije računa o svom kredibilitetu, ako budete radili u skladu sa zakonom, jasno je kako će ova priča biti završena“- kazao je Dražen Medojević, jedan od branilaca lidera PzP-a.

 

medojevic fedja dimovic drayen medojevic 409x409 Medojević: Tokom montiranog procesa, neću odgovarati na pitanja neprofesionalnog SDT a (VIDEO)

 

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević saslušavala je Medojevića oko sat vremena. Medojević osumnjičen da je organizator kriminalne grupe koja je navodno prala novac. Skupština Crne Gore prethodno mu je ukinula imunitet krajem juna ove godine. Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković izdao je obavezujuće uputstvo prema kojemu se Medojević ne smije hapsiti.

IN4S  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost